‘NIKAD NISU DOLAZILI‘

Djecu koja su je zanemarivala u starosti kaznila izbacivanjem iz oporuke: ‘Svoje bogatstvo ostavljam - ljubimcima‘

Nikad me nisu posjećivala, čak ni kad sam bila bolesna, a društvo i utjehu pružali su mi mačke i psi, rekla je gospođa Liu

Ilustrativna fotografija

 Vera Aksionava/Alamy/Alamy/Profimedia/Vera Aksionava/alamy/alamy/profimedia

Jedna starija žena iz Šangaja, kojoj su kineski mediji objavili samo prezime - Liu - odlučila je bogatstvo od 2,57 milijuna eura ostaviti svojim mačkama i psima, a ne vlastitoj, odrasloj djeci jer je, kažu, ona "nikad nisu posjećivala, čak ni kad je bila bolesna", dok su joj ljubimci uvijek pravili društvo.

Dotična gospođa promijenila je oporuku jer su je djeca navodno zanemarila u starosti, dok su joj društvo i utjehu pružale njezine životinje, prenosi Independent.

Lokalna veterinarska klinika imenovana je za upravitelja nasljedstva, no pravni izazovi sprječavaju izravnu ostavštinu životinjama u Kini, objavio je South China Morning Post, pozivajući se na Zonglan News.

Naime, iako je dotična žena sve svoje nasljedstvo htjela ostaviti ljubimcima, to u Kini nije legalno.

Chen Kai, dužnosnik za oporuke iz sjedišta Državnog centra u Pekingu, rekao je kako "postoje alternative za rješavanje ovog problema".

- Gospođi Liu savjetujemo da imenuje osobu od povjerenja koja bi nadzirala veterinarsku kliniku s ciljem osiguranja ispravnog zbrinjavanja kućnih ljubimaca - izjavio je.

Ovaj slučaj potaknuo je žustre rasprave o obiteljskoj dinamici i praksama nasljeđivanja u Kini.

No ovo definitivno nije prvi put da su se kućni ljubimci obogatili nakon što su im ljudi ostavili ogromno nasljedstvo.

Hotelski magnat Leona Helmsley, koja je preminula 2007., oporučno je ostavila čak 11,02 milijuna eura zakladi za dobrobit svog maltezera po imenu Trouble. Spomenuto nasljedstvo bilo je žestoko kritizirano u javnosti, zbog čega je sudac naknadno smanjio prvotni iznos na 2 milijuna dolara.

No jednim od najbogatijih pasa na svijetu smatra se njemački ovčar Gunther IV. Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, pokojna njemačka grofica Karlotta Liebenstein upravo je njemu ostavila svoje višemilijunsko bogatstvo. Ova priča također je dokumentirana u Netflixovoj dokumentarnoj TV seriji "Gunther’s Millions".

A godine 2010. modni dizajner Alexander McQueen značajan dio svog imetka od 18,36 milijuna eura dodijelio je svojim psima.

Inače, luksuzne živote koje neki psi vode možete pratiti na profilu "Rich Dogs Of Instagram".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:01