GIPSY

Ćelavom ibisu dosadili otoci, evo gdje je odlučila nakratko preseliti

Ove su ptice u našoj zemlji izumrle, a nije bolja situacija ni u svijetu, pa je zato svaka od njih dragocjena

Gipsy
 

 BIOM

Ženka ćelavog ibisa Gipsy nedavno je doletjela u našu zemlju. Nakon što je par dana provela na otocima Braču i Hvaru, zaželjela se kopna. Zbog toga je raširila krila i najprije otišla do Slanog nedaleko od Dubrovnika, no onda je zaključila da bi htjela vrijeme provesti na ušću Neretve, gdje je sada.

- Kontaktirali smo Javnu ustanovu Dubrovačko-neretvanske županije koja upravlja zaštićenim prirodnim vrijednostima na tom području, a oni Županijski lovački savez i lovačka društva s tog područja kako bi se osigurao nastavak sigurnog boravka ptice u našoj zemlji - objavili su iz udruge BIOM, koji redovito o svakoj posjeti nekog pripadnika ove vrste ptice obavještavaju institucije i javnost.

One su, naime, u našoj zemlji izumrle, a nije bolja situacija ni u svijetu, pa je zato svaka od njih dragocjena. Biomovci strahuju da bi se mogao ponoviti nemio slučaj iz Dalmatinske zagore, kada je nepoznata osoba ubila zaštićenog bjeloglavog supa.

- Gipsy nije plaha, pa molimo sve koji je krenu promatrati da joj ne prilaze i ne uznemiravaju je u trenucima kada možda odluči prespavati baš na vašoj kući - mole iz udruge.

image

Gipsy

BIOM
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:09