GIPSY

Ćelavi ibis koji je duže od mjesec dana u našoj zemlji dobio zanimljiv nadimak

Želimo joj sretan ostanak ili put, kako god odluči, kažu iz ornitološkog društva
 Brkata sjenica

Ženka ćelavog ibisa imena Gipsy već je mjesec dana u našoj zemlji. Znali su ibisi i prije kod nas zalutati, no nikada se nijedna od tih ptica nije ovoliko dugo zadržala. Ne čudi stoga što je već i dobila nadimak - zovu je Neretljanka. Sasvim je jasno zbog čega: većinu vremena je provela oko te rijeke, a tamo je i danas.

- Danas u dva sata poslije podne na šetalištu kod robne kuće očitavam prstenje na galebovima, kad prilazi čovjek s viješću da na stupu javne rasvjete odmara ćelavi ibis. Odem odmah i zaista, nešto niže od jednog trgovačkog centra vidim Gipsy. Ptica je stigla i u naš grad, pa je fotografiram i odlazim ponovo do galebova gdje nakon minutu velika graja, poletješe svi - uznemirio ih ibis koji je doletio.

image
Brkata sjenica

Danas je prošao mjesec dana da je u Neretvi uz par izleta u okolicu što znači da se ptica osjeća sigurno i da ima dovoljno hrane. Danas je Gipsy dobila nadimak i sad je Gipsy - Neretljanka i želimo joj sretan ostanak ili sretan put kako ona odluči - objavio je na društvenim mrežama član ornitološkog društva Brkata sjenica.

Članovi tog društva još jednom su zamolili građane da ibisa ne uznemiravaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 21:20