EDUKACIJA

Brian Faulkner u Zagrebu održao predavanje o tome na koji način je najbolje loviti pse i mačke

Posebnu je pozornost posvetio ponašanju pasa, konkretno, podučavao je polaznike kako prepoznati smirujuće signale
 Azil Dumovec

Pse i mačke treba hvatati na human način! Poručio je to Brian Faulkner, savjetnik za rad s nezbrinutim životinjama, na radionici o hvatanju pasa i mačaka u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Na radionici je sudjelovalo tridesetak zaposlenika i volontera skloništa za nezbrinute životinje iz cijele zemlje - od Osijeka do Dubrovnika. Edukaciju je pohađalo i nekoliko njihovih kolega iz Srbije.

- Polaznike radionice upoznao sam s humanim načinima hvatanja pasa i mačaka. Mačke su tu jednostavnije. Moguće ih je uhvatiti samo na jedan način – uz pomoć lovke. Pse se pak lovi na razne načine – koristeći užad, mreže, stupice, pa čak i kemijska sredstva. Polaznicima radionice sam pokazao razne metode hvatanja pasa te pojasnio zašto pse treba loviti i pristupati im na human način. Taj je način sigurniji za hvatače i bolji za životinje. Nehumano ponašanje prema životinjama u mnogim je zemljama kažnjivo. Nadam se da će ovo novo znanje polaznici radionice primijeniti u svojem radu - rekao je Faulkner.

Posebnu je pozornost na edukaciji posvetio ponašanju pasa, konkretno, podučavao je polaznike kako kod pasa prepoznati smirujuće signale.

U Dumovcu nije prvi put. Već je jednu edukaciju za terensku ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba vodio prije 15 godina. Sada je pohvalio njezino veliko znanje i iskustvo.

Faulkner se nezbrinutim životinjama bavi više od 40 godina. Prvo je radio kao redar za životinje za lokalne vlasti u Velikoj Britaniji, a od 1999. godine radi u organizaciji World Animal Protection. Posvećen je dobrobiti životinja i humanom pristupu nezbrinutim životinjama.

Njegova je radionica u Dumovcu organizirana u suradnji s Kraljevskim društvom za prevenciju okrutnosti prema životinjama (RSPCA) i Regionalnim centrom za dobrobit životinja (RAWC).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:19