NEPOZVANI GOST

‘Bezbrižno sam ležao na trijemu, čuo da se oglasio alarm, lijeno otvorio oči i - smrznuo se od straha‘

Premda su medvjedi na tom području miroljubivi, ovaj ga je susret ipak potresao
 Jam Press/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Kad čovjek odluči prileći na ležaljku koja se nalazi na trijemu, od životinja koje bi mogle doći očekuje eventualno kakve kukce. No, David Oppenheimer je imao tu sreću da mu se kraj ležaljke prošetao ni manje ni više nego medvjed.

Muškarac je odmarao i lagano drijemao u svom domu smještenom u Ashevilleu, u američkoj Sjevernoj Karolini. Mir je prekinuo detektor pokreta s njegove kamere, koji mu je dojavio da je netko u blizini. U prvi mah nije vidio nikoga, pa je pomislio da mu se samo učinilo.

- Niti minutu kasnije, pojavio se medvjed. Bio je praktično ispred mene - pojasnio je David i dodao kako ga je ovaj susret izrazito potresao.

Čupavi je svat krenuo trijemom, misleći da tamo nema nikoga, a onda je vodio čovjeka. Obojica su bila jednako iznenađena i to neugodno, jer nijedan od njih nije baš želio susresti onog drugog. Zbog toga se velika životinja okrenula i pobjegla.

- Medvjedi su ovdje veoma miroljubivi, ali ovaj me baš iznenadio - rekao je i pojasnio kako su medvjed, za kojeg vjeruje da je prilično mlad, i on stari znanci. Viđao ga je kako mu kopa po smeću i kako krade hranu iz hranilice za ptice. No, iako se poznaju, nikad nisu došli ovoliko blizu jedan drugome.

image
Jam Press/Mega/The Mega Agency/Profimedia
image
Jam Press/Mega/The Mega Agency/Profimedia
image
Jam Press/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 15:34