ZIMA IDE

Ako možete pomoći mačkama koje žive na prostoru nekadašnjeg Motela Plitvice, javite se

Nije potrebno puno rada, samo bi im trebalo povremeno odnijeti hranu i vodu

Ilustracija

 Ivana Nobilo/Cropix

Kad je počelo rušenje Motela Plitvice, bila je to loša vijest za mačke koje su tamo živjele i redovito imale svoj obrok. Mačke su bile kastrirane - neke su udomljene, a one koje nisu bile pitome, vraćene su. Zaposlenici su ih redovno hranili, bile su site i u dobrom stanju, objavili su iz brenda Mic-Mic & Mao-Mao, čiji su vlasnici često dolazili vidjeti kako su mačke, ostaviti im hrane, a zimi kućice punili slamom.

No, stvari su se promijenile.

- Danas smo nekako uspjeli iz naselja Lučko i kroz makadam nekih putićem prošetali i došli do njih. Srećom, ondje su još čuvari i hrane ih. Čiste su i uhranjene. Ali ono što nas brine - ako i oni odu jer je upitno kada će se nešto graditi, što i sami kažu, a uz to ide zima i bit će jako teško pristupiti pješke ondje. Svakako ćemo im odnijeti kućice - objavili su.

Zbog toga su apelirali na one koji mogu pomoći tako što će mačkama ponekad odnijeti hranu i vodu tijekom zime. Oni bi pomogli, ali imaju promjene u privatnom i poslovnom planu, pa to neće moći. Mogli bi jedino ujutro, ali u to se doba radi, pa se zbog bagera i buke mačke sakriju.

- Mi ćemo svakako probati još dvije ulovili i prelocirati odavde na sigurno, ali čisto da nađemo i drugu soluciju ako ostanu i kada mi ne možemo, da netko uskoči - objavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 05:02