LOŠ DAN NAŠIH

Španjolski inkvizitori ‘spalili’ hrvatske tenisače!

Jedan za drugim, Marin Čilić i Ivan Ljubičić završili su svoj put u Monte Carlu u osmini finala
Croatian player Marin Cilic serves to his Russian opponent Igor Andreev during their Monte-Carlo ATP Masters Series Tournament tennis match, on April 13, 2010 in Monaco. AFP PHOTO VALERY HACHE
 AFP

Četvrtfinale Monte Carlo Mastersa ove će godine proći bez hrvatskih predstavnika. I dok je misija Ivana Ljubičića protiv Davida Ferrera i prije nego što su udarili prvu loptu djelovala izrazito zahtjevnom (1-4 u međusobnim mečevima), od Marina Čilića se očekivao prolaz pokraj Alberta Montańesa. Međutim, jedan za drugim, prvo Marin, a potom i Ivan, otišli su s “Court des Princes” pognute glave.

Čilić je osvojio prva tri gema u dvoboju protiv Montańesa (ATP - 32.), da bi izgubio deset od sljedećih 11 gemova. Donirao je break Španjolcu kod 4-4, pa potom propustio 15-40 i prednost kad je Montańes servirao za set. Od takvog se raspleta prvog seta Marin nije oporavio još sljedeća četiri gema. Kad je njegov tenis opet dobio nekakav smisao, već je bilo prekasno. Uspio je spriječiti Montańesa da odservira za pobjedu kod 2-5, spasio je dvije meč-lopte kod 3-5, ali je u posljednja dva poena promašio dva lagana forhenda i time si presudio.

Neforsirane pogreške (35-19) odvele su Marina u poraz. Montańes je znao iskoristiti Čilićevu neodlučnost u situacijama kada je izlascima na mrežu mogao ugroziti Španjolčevu obranu. Znao je Marin odigrati i pet-šest udaraca koji bi na bržim podlogoma bili neobranjivi, ali na zemlji nisu ako je s druge strane netko tko može trčati i vraćati. Montańes je mogao i zato će po prvi put u karijeri igrati u četvrtfinalu Monte Carlo Mastersa.

Ivan Ljubičić je u Davidu Ferreru još jednom naišao na pokretni zid bez rupe. Dovoljno je bilo vidjeti statistiku neforsiranih pogrešaka u prvom setu (18-1). Španjolac je sve vratio i tako prisilio Ivana na igru s previše rizika. Zbog sjajnih Ferrerovih reterna, Ljubičićev servis nije bio nikakva prednost, a kad je tako, onda se izgledi značajno mijenjaju u Španjolčevu korist. Ivanov posljednji trzaj bio je break kad je Ferrer servirao za pobjedu kod 5-4. Međutim, u tie-breaku je opet Ferrerov retern bio jači od Ivanovog servisa.

ATP Monte Carlo, Rezultati 3. kola:

Montańes - Čilić (4) 6-4 6-4,

Ferrer (11) - Ljubičić (8) 6-0 7-6(4).





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 10:25