AUSTRALIAN OPEN

Santoro: Volio bih pobijediti Marina Čilića

 AP

Francuski teniski veteran Fabrice Santoro sprema se za svoj 70. Grand Slam nastup na Australian Openu. U prvom ga kolu čeka 21-godišnji Hrvat Marin Čilić.

- Maksimalno ću ozbiljno nastupiti u Melbourne Parku. Želim biti konkurentan. Stoga sam nekoliko tjedana žestoko trenirao da bih se pripremio za još jedan Grand Slam – rekao je 37-godišnji Francuz dodavši:

- Znam da mečevi na Grand Slamu lako mogu otići u petosatno trajanje, tako da bi moglo biti teško, posebice na vrelim australskim temperaturama, koje često prelaze 40 stupnjeva.

- Želim odigrati još jedan meč, najmanje. Volio bih pobijediti i ponovno zabljesnuti na velikoj sceni, igrajući uz široki osmijeh.

Izjavio je da nije planirao opet igrati nakon što se krajem prošle godine oprostio na ekshibiciji u Parizu.

- Nisam, ipak, mogao odoljeti pozivu iz Melbournea. Došla mi je pozivnica i rekao sam: želim otići u Australiju, vježbati par tjedana i zaigrati na Australian Openu još jednom prilikom.

Na prvom je Grand Slam Turniru Santoro zaigrao sa 16.5 godina, 1989. godine u Roland Garrosu. Postat će prvi tenisač u povijesti čiji su se nastupi na Grand Slam turnirima protegli kroz četiri desetljeća.

Najbolji plasman u Melbourne Parku ostvario je 2006. godine dospjevši do četvrtfinala.

Protiv Marina Čilića dosad nije igrao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 01:26