IDEMO DALJE

Pobjede Karanušića, Dodiga i Veića u kvalifikacijama Australian Opena

Porec, 200909.Davis cup, polufinale izmedju reprezentacija Hrvatske i Ceske igra se od 18. do 20. 09.2009. u poreckoj dvorani Zatika. Mec izmedju Roka Karanusica i Jana Hajeka. Na slici je Roko Karanusic.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

Hrvatska će u drugom kolu kvalifikacija Australian Opena imati trojicu predstavnika. Hrvatski tenisači Roko Karanušić, Ivan Dodig i Antonio Veić uspješno su preskočili prve prepreke u kvalifikacijama Australian Opena, prvog Grand Slam turnira godine.

Karanušić je s uvjerljivih 6-3, 6-2 bio bolji od Španjolca Pedra Clar-Rossella i u drugom ga kolu čeka Nijemac Simon Stadler (220. na svijetu) koji ga je pobijedio u njihovom jediniom dosadašnjem meču, prije četiri godine u Monsu.

Ivan Dodig iskoristio je sve svoje četiri break-lopte za laganu pobjedu protiv 18. nositelja kvalifikacija, Francuza Sebastiena de Chaunaca sa 6-4, 6-2. Našeg tenisača u nastavku turnira očekuje Talijan Andrea Arnaboldi (244. na svijetu) s kojim se dosad u karijeri nikad nije susretao na terenu.

Neuspješan je od hrvatskih predstavnika bio samo Nikola Mektić kojeg je sa 6-3, 4-6, 6-0 svladao Južnoafrikanac Izak van der Merwe.

Lošinjanin je na startu kvalifikacija prvog Grand Slam turnira godine svladao Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa, 165. igrača svijeta, sa 6-4, 6-3. U prvom je setu iskoristio jednu priliku za break, dok je u drugom čak tri puta oduzimao servis suparniku, a jednom ga je i sam izgubio.

Zanimljivo je da je ovo Veiću bio drugi meč ove godine, a i u prvom je igrao protiv istog suparnika. Španjolac je, naime, prošli tjedan bio uspješniji u prvom kolu kvalifikacija na ATP turniru u Dohi. Ukupno je ovo bio već četvrti međusobni meč ove dvojice tenisača, a rezultat je sada izjednačen.

U drugom kolu Veića očekuje Nijemac Lars Pörschke, 319. tenisač svijeta, protiv kojeg dosad još nikad nije igrao.

Australian Open, kvalifikacije, 1. kolo, tenisači:

Van der Merwe - Mektić 6-3, 4-6, 6-0

Karanušić – Clar-Rossello 6-3, 6-2

Dodig – De Chaunac (18) 6-4, 6-2

Veić - Ramos-Vinolas (29) 6-4, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 20:01