NOLETOV MENTOR

Pilić: Ne sjećam se da je itko ovako posramio Nadala

Kako sam? Pa eto, skoro dobro kao Nole - zafrkantski se sinoć na telefonski poziv javio Nikola Pilić
 Danijel Soldo/CROPIX

Nikolu Pilića, jednog od nekadašnjih Đokovićevih mentora, zatekli smo u Münchenu, odakle je pratio najveći trenutak u karijeri jednog od svojih najdražih pulena.

- Ponosan sam na njega jer smo uvijek imali poseban odnos. Zaslužio je svaki atom sreće jer je ove godine najbolji na svijetu.

Fascinacija Đokovićevom izvedbom bila je primjetna.

- Ne sjećam se da je itko ovako posramio Rafaela Nadala kao što je to učinio Novak Đoković u prva dva seta.

Novak ga je pobijedio njegovim oružjem, tenisom lijevo-desno u kakvom je Nadal godinama bio najbolji.

Pilić smatra da bi, da mu se nije dogodio nesmotreni break u drugom gemu trećeg seta, Đoković i lakše podignuo zlatni pehar 124 godine nakon prvog wimbledonskog pobjednika Spencera Gorea.

- Nadal nije imao izbora. Ovisio je o Novakovim pogreškama. One su stigle u tom gemu. Čini mi se da ga je to malo šokiralo. Međutim, trebala je velika snaga da u četvrtom setu odmah napravi break i da mu doda još jedan, i to nakon što mu je Nadal onako sretno uzeo servis.

Pilić iz prve ruke zna kako izgleda slavlje nakon osvajanja Wimbledona. Deset godina nakon što se sa Srđanom Ivaniševićem grlio nakon Goranove katarze, “njegov” Novak ležao je na travi u najsvetijem teniskom hramu.

- Kako god se razvijala njegova karijera, zauvijek će mu ostati zadovoljština što je u Wimbledonu uz naslov prvi put došao do broja 1. Zaslužio je to nevjerojatnim tenisom u ovih pola godine, a vjerujem da se do kraja 2011. može i značajnije odlijepiti od Nadala - zaključio je Pilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 06:16