PROLAZ U OSMINU FINALA

MARIN WIMBLEDONSKI PRINC TAME Fantastični Čilić po potpunom mraku slomio Berdycha!

 getty images

Već nekoliko sezona Marin Čilić čeka pravu, veliku pobjedu na Grand Slamu. U petak kasno navačer, u potpunom mraku All England Cluba, Čilić ju je dočekao.

Slavljem nad Čehom Tomašom Berdychom 7-6(5), 6-4, 7-6(6) Čilić se plasirao u drugi tjedan Wimbledona. Kao što je najavio, odigrao je agresivan meč od prvog do posljednjeg poena i u 21.38 po lokalnom vremenu dovršio posao protiv šestog nositelja.

Čiliću se sada u Wimbledonu sjajno otvara ždrijeb i ima veliku priliku ostvariti prvi četvrtfinale na svetoj travi. Naime, protivnik mu je poznanik još iz juniorskih dana, Francuz Jeremy Chardy. Solidan tenisač, ali i odličan ždrijeb za početak drugog tjedna. Napravi li korak dalje, u četvrtifnalu će ga vjerojatno dočekati Novak Đoković, koji prije toga mora svladati Francuza Tsongu...

Ana Konjuh nije mogla ponoviti meč protiv Yanine Wickmayer u trećem kolu. S Caroline Wozniacki je bila izjednačena do 3-3, kod 4-3 za Dankinju omjer izravnih poena (15-1) i neforsiranih pogrešaka (15-2) jasno je dao do znanja da će u tom meču sve ovisiti o Ani. Ipak, nakon nespretnog breaka (imala je 40-15) do kraja više nije imala šansu.

Svoj je put završio i Ante Pavić. Ogulinac je nakon apsolviranih kvalifikacija i pobjede nad Fallom odigrao vrlo dobar meč, ali je poražen od Feliciana Lopeza 6-4, 7-6(4), 7-5. - Mogao sam i bolje, protiv Falle sam igrao puno bolje, ali sjajan je ovo rezultat - kazao je Ante.

I Pavić i Konjuh će nakon Wimbledona ostvariti renking karijere, negdje oko 140. mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:11