ATP MADRID

Ljubičić i Čilić prošli u 1/4 finale parova

U četvrtfinalu će igrati protiv bolje kombinacije iz ogleda između osmih nositelja, Južnoafrikanca Moodieja i Belgijanca Normana, te Španjolaca Martija i Munoz-De La Nave.
 AFP

Marin Čilić i Ivan Ljubičić kvalificirali su se u četvrtfinale igre parova na ATP Masters 1000 turniru u Madridu.

Hrvatski tenisači, koji su mjesto u ždrijebu igre parova dobili zahvaljujući odustajanju kombinacije Melzer/Petzschner, svladali su u 2. kolu Španjolce Marcela Granollersa i Marca Lopeza 6-3, 6-3 nakon 61 minute igre.

Čilić i Ljubičić napravili su četiri breaka u meču, a jednom su izgubili svoj servis. U četvrtfinalu će igrati protiv bolje kombinacije iz ogleda između osmih nositelja, Južnoafrikanca Moodieja i Belgijanca Normana, te Španjolaca Martija i Munoz-De La Nave.

ATP Madrid, parovi, 2. kolo:

Čilić/Ljubičić – Granollers/M. Lopez 6-3, 6-3

Görges izbacila Wozniacki

Njemačka tenisačica Julia Görges pobijedila je najbolju svjetsku igračicu, Dankinju Caroline Wozniacki, sa 6-4, 1-6, 6-3 u osmini finala velikog WTA turnira u Madridu.

Drugu pobjedu na dva uzastopna turnira ostvarila je 22-godišnja Njemica, 27. u svjetskom poretku, protiv dvije godine mlađe Dankinje. Ukupno je ovo bio četvrti meč ovih tenisačica. Wozniacki je dobila prva dva.

Julia Görges je priredila veliko iznenađenje kada je nedavno na WTA turniru u Stuttgartu osvojila naslov pobjednice. U finalu je tada u dva seta slavila protiv Wozniacki.

U ovome meču je prva tenisačica svijeta povela s 3-0, ali je Görges nakon toga uzela pet gemova zaredom. Wozniacki je projurila drugim setom, ali je u trećem, nakon rezultata 3-3, Njemica osvojila zadnja tri gema u meču.

Koliko je Görges bila agresivnija, pokazuje da je imala 36 izravnih poena, uz 38 neforsiranih pogrešaka. Dankinja je imala samo 11 ''winnera'' i 21 nepotrebnu pogrešku. Njezin je izraz lica odavao dojam zabrinutosti nakon drugog uzastopnog poraza od Görges, koja će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice susreta između 5. nositeljice, Australke Samanthe Stosur i nepostavljene Ruskinje Anastasije Pavljučenkove.

WTA Madrid, osmina finala:

Görges – Wozniacki (1) 6-4, 1-6, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 07:36