IZVUČENI PAROVI

Hrvatski okršaj Čilića i Ljubičića već na startu

Najintrigantniji par 1. kola repriza je prošlogodišnjeg 11-satnog maratona između Johna Isnera i Nicolasa Mahuta
 AP

Izgledi da će se dvojica hrvatskih tenisača sresti u 1. kolu Wimbledona nisu bili veliki. Znalo ih je biti i više od četvorice u glavnom ždrijebu pa se to nije događalo. No, ove se godine dogodilo: Marin Čilić igrat će protiv Ivana Ljubičića.

- Ždrijeb je gadan, ali meni ionako nikad u Wimbledonu nisu cvale ruže - rekao je Ljubičić, a onda u svom stilu dodao:

- Jedan od nas će napraviti duplo bolji rezultat nego prošle godine.

Prije godinu dana su, naime, i jedan i drugi ispali u 1. kolu. Ivan Dodig je prošle godine bio jedini hrvatski predstavnik koji je ostvario pobjedu u Wimbledonu. Prošao je kvalifikacije, pobijedio Oscara Hernandeza u 1. kolu glavnog turnira i izgubio u četiri neizvjesna seta od Amerikanca Sama Querreyja. Godinu dana poslije u 1. kolu Ivana čeka kvalifikant, a u 2. kolu mogući okršaj s Davidom Ferrerom. Ivo Karlović vraća se u Wimbledon dvije godine nakon što je stigao do jedinog četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

Lani ga je od All England Cluba odvojila operacija Ahilove tetive. Karlovića u 1. kolu čeka Janko Tipsarević, protiv kojeg će “Karlo Veliki” tražiti prekid lošeg Grand Slam niza: na Australian Openu ga je u 1. kolu pobijedio Ivan Dodig, a na Roland Garrosu Juan Martin del Potro.

Pobjednika dvoboja Čilić - Ljubičić ni u nastavku turnira ne čeka lagan posao. Prvi bi mogao biti bivši pobjednik Zagreb Indoorsa, Ukrajinac Sergij Stahovskij. U 3. kolu potencijalni suparnik je jedan od najvećih favorita za naslov, pobjednik iz Queen’s Cluba Andy Murray.

- Da bih dohvatio drugi tjedan u Wimbledonu, morat ću igrati najbolji tenis u životu - rekao je Ljubičić, koji u All England Clubu nikad nije prošao dalje od 3. kola.

Svakako najintrigantniji dvoboj 1. kola je repriza prošlogodišnjeg 11-satnog maratona. Kad su žetoni spojili Johna Isnera i Nicolasa Mahuta, u glavnoj sobi za intervjue prolomio se smijeh. Andy Murray se na twitteru zauzeo da taj meč dobije mjesto na središnjem terenu, a mnogi su se spremni okladiti da će “Maratonci 2” igrati tamo gdje se dogodio i prvi nastavak - na terenu 18.

Nadal i Murray su u gornjem dijelu ždrijeba, Đoković i Federer u donjem. Na prvi pogled, najopasnijom se čini Nadalova staza na kojoj bi prva “mina” trebao biti Miloš Raonic u 3. kolu, a Juan Martin del Potro u osmini finala. Ni Federeru neće biti lako naiđe li u 3. kolu na Davida Nalbandiana.

Dvije hrvatske tenisačice pokušat će ostaviti trag na ovogodišnjem Wimbledonu. Mirjana Lučić, polufinalistica iz ‘99., u 1. kolu ide na Slovakinju Dominiku Cibulkovu (trener Željko Krajan), a Petru Martić čeka Amerikanka Vania King.

Ždrijeb tenisačica nudi mogućnost da još jednom vidimo finale sestara Williams. Iako su se u posljednjih godinu dana više liječile nego igrale, nitko ne isključuje takav rasplet.

Wimbledon, najzanimljiviji parovi prvog kola:

Isner - Mahut

Čilić - Ljubičić

Karlović - Tipsarević

Dodig - kvalifikant ili sretni gubitnik

Nadal - Russell

Đoković - Chardy

Federer - Kukuškin

Cibulkova - Lučić

Martić - King.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 02:18