ISPALI PAVIĆ I MEKTIĆ

FOTO Ivo Karlović preskočio Baby Federera: 'Morat će on još puno žganaca pojesti...'

Bolji od 250. igrača svijeta, koji je u turnir ušao uz pozivnicu organizatora, bio je nizozemski tenisač Igor Sijsling. Za pobjedu 6-4, 6-2 trebalo mu je samo 59 minuta
 Neja Markičević/CROPIX

Hrvatski tenisač Nikola Mektić nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Zagrebu, bolji od njega bio je Nizozemac Igor Sijsling sa 6-4, 6-2 nakon sat vremena igre.

Mektić, koji je za nastup u glavnom turniru dobio pozivnicu organizatora, odlično je krenuo u susret i poveo sa 3-0, ali Sijsling je potom osvojio pet gemova zaredom i stigao u dobitnu situaciju u prvom setu.

U drugom setu Sijsling je još dva puta oduzeo servis Mektiću i rutinski priveo susret kraju.

Mektiću (24) ovo je bio treći nastup u glavnom ždrijebu zagrebačkog turnira, ali još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu.

Sijsling će u 2. kolu igrati protiv prošlogodišnjeg pobjednika turnira, Rusa Mihaila Južnija.

Mate Pavić poražen je na startu od Nijemca Philippa Petzschnera 5:7, 2:6.

Mladi 19-godišnji Splićanin imao je u prvom setu vodstvo 5:3, međutim nije uspio osvojiti set protiv 122. tenisača svijeta. Pavić je do sada u karijeri dva puta prošao prvo kolo na ATP turnirima - prošle godine u Umagu gdje je pobijedio Španjolca Juana Carlosa Ferrera, te u nizozemskom s-Hertogenbosch gdje bio bolji Nizozemca Robina Haasea.

- Ne mogu to objasniti. Servirao sam za set, a poslije to ga je sve krenulo nizbrdo, bio sam potpuno izgubljen i nisam znao što napraviti na terenu. U drugom setu mi apsolutno ništa nije polazilo za rukom, ne znam ni kako sam dobio ta dva gema. On je previše dobar igrač da ne bi iskoristio moje posrtanje - kazao je Pavić

Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo ATP teniskog turnira u Zagrebu nakon što je pobijedio sedmog nositelja bugarskog tenisača Grigora Dimitrova 7:6 (3), 7:6 (3).

Karlović je do pobjede protiv 40. tenisača svijeta stigao za sat i 30 minuta igre pobijedivši u dva 'tie-breaka'. Zanimljivo, tijekom meča nije bilo niti jedne break lopte, pa su oba seta razriješena u trinaestoj igri. Za 'diva sa Šalate' bila je to prva pobjeda ove godine nakon što je ispao u prvom kolu kvalifikacija u Dohi i Sydneyju, te u prvom kolu Australian Opena.

Dimitrovu jučer u Ledenoj nije dopustio ni jednu break-loptu, doduše ni jednu nije ni on imao, ali je zato oba tie-breaka odigrao briljantno. Dimitrov se nije iskazao, pa je Bugarinov nadimak “baby Federer” ostao, barem za zagrebačku publiku, nedokazan. Samo je povremeno imao nekoliko bljeskova i sjajnih udaraca, možda bi bio više inspiriran da je u publici sjedila njegova djevojka Marija Šarapova.

- Morat će on još puno žganaca jesti da bi bio kao pravi Federer - uz osmijeh će Karlović.

U drugom kolu Karlovića očekuje bolji iz dvoboja našeg Ivana Dodiga i Nijemca Benjamina Beckera.

ATP Zagreb, 1. kolo:

Lukas Rosol (Češ) - Filip Veger (HRV) 6-2, 6-4

Ivo Karlović (HRV) - Grigor Dimitrov (Bug) 7-6 (3), 7-6 (3)

Grega Zemlja (Slo) - Ilija Bozoljac (Srb) 6-7 (5), 7-6 (4), 6-2

Blaz Kavčič (Slo) - Aljaz Bedene (Slo) 6-7 (5), 6-3, 6-3

Martin Klizan (Slk/N.5) - Matteo Viola (Ita) 4-6, 7-6 (6), 6-1

Somdev Devvarman (Ind) - Michael Berrer (Njem) 0-6, 7-6 (6), 4-1, predaja Berrera

Igor Sijsling (Niz) - Nikola Mektić (HRV) 6-4, 6-2

Philipp Petzschner (Njem) - Mate Pavić (HRV) 7-5, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:11