CROATIA OPEN

FOTO: BORNA ĆORIĆ NAMUČIO ZEBALLOSA, MONFILS ZAKASNIO NA MEČ! Pomor Hrvata u 1. kolu Umaga

Veiću je ovo bio peti nastup u glavnom ždrijebu turnira u Umagu, ali još uvijek čeka prvu pobjedu. Štoviše, Lošinjanin u pet susreta nije osvojio niti jedan set
 Goran Šebelić/CROPIX

Bilo je dobro koliko je trajalo. A nije dugo trajalo. Ako ćemo realno, ili iskreno, nit' su naši dečki imali neki ždrijeb, nit' su igrali dovoljno dobro kad se moralo igrati dobro.

Prvi je ispao Antonio Veić. Mogao je bolje proći, pogotovo u prvom setu, ali to je priča njegove sezone. Znao je biti blizu i protiv daleko slabijih protivnika, pa izgubiti se u serijama pogrešaka. Viktor Troicki nije ono što je bio prije dvije, tri godine, ali ne treba zaboraviti da je bio blizu top 10, donio Srbima Davis cup, što je sve miljama daleko za Veića.

Uglavnom, naš je tenisač imao 4:2 u prvom setu pa odmah izgubio servis.

- Tog mi je gema najviše žao, promašio sam dva forhenda za koja sam mislio da su unutra.

Vodio je Veić i 6:3 u tie-breaku, Srbin je dobio pet poena zaredom. I tu se rodio početak kraja.

- Dvije dvostruke pogreške u četvrtom gemu, tu mi se igra raspala. Šteta.

Je, šteta je, ali nije prvi put.

Drugi se oprostio Joško Topić. Igrao je maratonac protiv Duje Kekeza u trećem kolu kvalifikacija, ali i da nije, sve bi opet bilo isto. Osim možda kojeg gema više. Ovako je Argentincu Carlosu Berlocqu uhvatio gem.

Priča dana ili večeri je svakako Gael Monfils. Atraktivni Francuz koji je uvijek spreman na sve, kasnio je na meč. I nakon što su ga predstavili. Bacili su se u potragu, a on trenira na terenu broj 8.

Tako je i počeo igrati, odmah izgubio servis, pa i set zamalo, ali je Ante Pavić posrnuo kad je vodio 5:4. Prvo je izgubio jedan, pa još jedan servis, pa osam gemova zaredom, ali se uporno borio i izborio da bi izbjegao kvrgu.

Šećer je došao na kraju, iako se nije dogodila pobjeda. A mogla je. Šesti junior svijeta Borna Ćorić, šesnaestogodišnjak koji još nikad nije igrao ni na Challengeru jurišao je prema senzacionaknoj pobjedi. I to protiv Argentinca Horacija Zeballosa, onog Zeballosa koji je u finalu Vina Del Mara na povratku Rafaela Nadala svladao velikog Španjolca u finalu.

Ćorić je dobio prvi set u tie-breaku, poveo je 3:0 u drugom setu imao i 15:40, što bi ga, da je breaknuo odvelo milimetar do velike pobjede, no, nije se dogodilo. Argentinac je jednostavno držao priklučak i kad se vratio u meč za našeg mladog tenisača više nije bilo prave prilike. Zeballos je dobio 12 od posljednjih 13 gemova.

Bez obzira što se nije dogodilo Borna Ćorić je pokazao da je tenisač koji dolazi. Trebat će vremena i puno rada, ali to je i normalno kad imaš 16 godina, gomilu talenta koji se još treba posložiti. Prije ili kasnije. Šteta poraza, ali ako postoji poraz koji obećava, onda je to bio - ovaj poraz.

ATP Umag, 1. kolo:

Zeballos - Ćorić 6-7(5), 6-4, 6-0

Monfils - M. Pavić 7-5, 6-2

Berlocq (8) - Topić 6-0, 6-1

Troicki - Veić 7-6(6), 6-1

Montanes - Lajović 7-6(3), 6-1

Kližan (6) - Lorenzi 6-2, 6-1

Robredo (5) - Hajek 6-3, 6-2

Haider-Maurer - Vesely 6-4, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 14:36