MARTIĆ IDE DALJE

Dodig predao Monfilsu, Almagro sredio Karlovića

Ivo Karlović je nakon dva sata igre izgubio od devetog nositelja Almagra, sa 6-3, 5-7, 7-6(2). Naš je tenisač u cijelome meču imao samo jednu priliku za break
KEY BISCAYNE, FL - MARCH 23: Petra Martic of Croatia returns a ball hit by Julie Coin of France during day one of the Sony Ericsson Open during day one of the Sony Ericsson Open at Crandon Park Tennis Center on March 23, 2010 in Key Biscayne, Florida. Al Bello/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

Hrvatska više nema predstavnika na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Cincinnatiju. U 2. kolu su ispali Ivan Dodig i Ivo Karlović...

Dodig je zbog ozljede koljena predao meč šestom nositelju Gaëlu Monfilsu pri rezultatu 4-6, 6-3, 4-0 za francuskog tenisača. Međugorac je do jedine prilike za break u prvom setu došao u desetom gemu. Uspješno ju je realizirao i došao do vodstva, da bi s pritiskom na Monfilsov servis nastavio i u drugom setu. Francuz je, međutim, spasio pet break-lopti, a onda je u sedmom gemu, pri rezultatu 3-3, on napravio obrat.

Dodig je u nastavku seta imao još četiri prilike za break, ali opet je do njega došao Monfils i izjednačio na 1-1 u setovima. Dobio je nakon toga i četiri uvodna gema u trećem setu nakon čega je Dodig odlučio predati budući da mu ni liječnik nije uspio smanjiti bol. Bio je ovo drugi međusobni okršaj ovih tenisača i druga pobjeda Francuza, trenutno osmog igrača ATP-ove ljestvice.

Ivo Karlović je nakon dva sata igre izgubio od devetog nositelja, Španjolca Nicolasa Almagra, sa 6-3, 5-7, 7-6(2). Naš je tenisač, 104. na svjetskoj ljestvici, u cijelome meču imao samo jednu priliku za break. Uspio ju je iskoristiti što mu je bilo dovoljno za osvajanje drugog seta.

Španjolac je, pak, svoja dva obrata napravio u prvom setu, a u trećem nijedan tenisač nije imao šansu za oduzimanje servisa suparniku. Meč se, tako, odlučivao u tie-breaku, a tu je Zagrepčanin bio bez ikakvih izgleda. Almagru je to treća pobjeda protiv Karlovića u isto toliko mečeva.

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u osminu finala velikog WTA turnira u Cincinnatiju, pobijedivši u 2. kolu 17. nositeljicu Yaninu Wickmayer...

Martić je protiv 21. igračice svijeta slavila nakon sata i 40 minuta igre sa 3-6, 6-2, 6-2. Kao i protiv Jelene Vesnine u 1. kolu, ponovno je Dućanka bila u lošoj poziciji, ali se uspjela izvući i doći do velike pobjede, druge protiv Wickmayer u njihovom trećem međusobnom ogledu.

Belgijanki je break u drugom gemu meča bio dovoljan za osvajanje prvog seta. Martić u tom dijelu igre nije stvorila nijednu priliku za oduzimanje suparničina servisa, ali nadoknadila je to u drugom setu. Prvi je break napravila u drugom gemu, a novi u osmom za sigurnih 6-2.

Odlučujući je set, međutim, bolje otvorila Wickmayer, napravivši obrat već u uvodnom gemu. Osvojila je nakon toga i sljedeći gem na svome servisu, ali bilo je to i sve što je napravila do kraja meča. U nastavku je sve bilo u znaku naše 20-godišnje tenisačice, 72. na WTA-ovoj ljestvici. S tri je breaka osvojila šest gemova u nizu i odjurila u osminu finala u kojoj će joj suparnica biti bolja iz ruskog dvoboja druge igračice svijeta Vjere Zvonarjeve protiv Jekaterine Makarove.

Dodajmo ovome i da se u 2. kolu od turnira, koji se igra uz nagradni fond od 2.050.000 dolara, oprostila najbolja svjetska tenisačica, Dankinja Caroline Wozniacki, od koje je bolja bila Amerikanka Christina McHale sa 6-4, 7-5.

ATP Cincinnati, 2. kolo:

Monfils (6) – Dodig 4-6, 6-3, 4-0, predaja Dodiga

Almagro (9) – Karlović 6-3, 5-7, 7-6(2)

Fish (7) – Davidenko 6-0, 6-2

Kohlschreiber – Lopez 6-1, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 17:23