ŽDRIJEB U DUBAIJU

DERBI DAVIS CUPA Hrvatska u 1. kolu Svjetske skupine gostuje u Srbiji, Čilić opet na Đokovića!

Čilića i društvo čekaju Novak Đoković, Nenad Zimoljić, Viktor Troicki, Dušan Lajović...
 AFP

Ždrijeb Svjetske skupine Davis Cupa za 2015. godinu fino se poigrao s Hrvatskom. Od osam mogućih suparnika Krajanovi su igrači izvukli najteže gostovanje, ono u Srbiji.

Spektakl u ožujku zajamčen je ako će obje reprezentacije igrati u punom sastavu. Ako je ne dočeka prije toga, Marin Čilić bi u Davis Cupu mogao dobiti priliku da popravi užasan skor (0-10) protiv prvog tenisača svijeta.

S obzirom da Đoković nije igrao Davis Cup u 2014. godini, a otkazao je i gostovanje u Indiji u posljednji trenutak, teško je vjerovati da će pauzirati dvije godine u nizu, pogotovo sada kada je ždrijeb njegovu reprezentaciju spojio s Hrvatskom.

Bit će to prilika za revanš hrvatskim tenisačima za četvrtfinalni poraz u Splitu. Od hrvatskih tenisača koji konkuriraju za ovaj meč tada su u sastavu bili Čilić (dobio Troickog, izgubio od Đokovića i izgubio parove s Ljubičićem od Zimonjića i Troickog) te Dodig, koji nije dobio priliku igrati.

Srbija bi trebala imati 5 kandidata za meč. Uz Đokovića i Zimonjića, siguran bi trebao biti Troicki, a za četvrto mjesto konkuriraju Lajović, Krajinović i Bozoljac.

- Ždrijeb je dobar ako ne bude igrao Novak Đoković. No, čak i ako zaigra, mislim da se svejedno možemo nadati ukupnoj pobjedi s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobijediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đoković mislim da ćemo imati velike šanse za pobjedu - izjavio je najmlađi hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić.

Svjetska skupina, parovi 1. kola (6. - 8.3.2015.):

Njemačka - Francuska (1)

V. Britanija - SAD (7)

Češka (3) - Australija

Kazahstan - Italija (6)

Argentina (5) - Brazil

Srbija (4) - HRVATSKA

Kanada (8) - Japan

Belgija - Švicarska (2)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 06:30