ŽDRIJEB DAVIS CUPA

DELIĆ NA SIJSLINGA, ĆORIĆ PROTIV HAASEA Krajan: 'Nije bilo lako izostaviti Čilića, ali nisam imao izbora'

Kao što se i očekivalo i kao što je sam najavio kao realnu mogućnost, Marin Čilić neće igrati prvog dana u susretu Nizozemske i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Umor nakon osvajanja US Opena još je uvijek preozbiljan faktor te je izbornik Željko Krajan odlučio da će u petak na igralište Mate Delić i Borna Ćorić. Delić ima nešto bolji plasman na ATP listi (on je 154., a Ćorić 176.), pa će tako igrati protiv drugog nizozemskog reketa Igora Sijslinga (72.). Izvlačenjem je odlučeno da će upravo njih dvojica prvi izaći na igralište u 13 sati.

Nadam se pobjedi u svom debitantskom nastupu - poručio je Mate Delić nakon ždrijeba parova meča između Nizozemske i Hrvatske u play-offu za Svjetsku skupinu.

Delić priznaje da ga je iznenadio Krajanov poziv, ali obećaje da će u Amsterdamu dati svoj maksimum.

- Ovo mi je prva prilika da branim boje hrvatske reprezentacije i nadam se da ću ući u meč s čim manjom nervozom. Mislim da mogu doći do boda, u zadnje vrijeme sam u dobroj formi. Osjećam da mogu igrati protiv svakoga - kaže Delić.

Borna Ćorić nakon njega će igrati protiv prvog nizozemskog reketa Robina Haasea.

- Naravno da očekujem pobjedu. Haase je odličan zemljaš i dobro se drži u poenu pa će vjerojatno biti dugih izmjena. Igra se na pet setova i zato ću se dobro pripremiti, fizički i mentalno. Trema? Više je ne osjećam kao više, iako mala pozitivna trema uvijek postoji. Ipak se radi o Davis Cupu - ističe Ćorić.

Izbornik Željko Krajan priznao je da je bilo teško izostaviti Marina Čilića, ali 'nije bilo druge opcije'.

- To je najlogičniji potez. Treba mu vremena da se prilagodi na novu podlogu, ovako bi bio prevelik rizik od ozljede. Više nam znači da nam pomogne u subotu i nedjelju, kada se malo odmori.

Kakve su šanse Hrvatskoj?

- Ništa manje nego njima. U svakom meču koji igramo imamo šanse, a s formom koju su naši igrači pokazali, kao i uz samu Čilićevu prisutnost, izgledi su možda čak i više na našoj strani - podvukao je Krajan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:19