KVALIFIKACIJE AO-a

Dalje Dodig i Veić, stop za Lisjak

Zagreb, 080709.TC Maksimir na Ravnicama, Zagreb Ladies Open, mec izmedju: Ivana Lisjak (HR) - Corinna Dentoni (ITA).Na slici: Ivana Lisjak.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX / KRAJAC DAMIR

Dva su hrvatska tenisača i jedna tenisačica izlazili na terene Australian Opena na kojima traju kvalifikacije za glavni dio ždrijeba prvog Grand Slam turnira sezone.

Riječ je o Ivanu Dodigu i Antoniju Veiću, a obojica su s uspjehom odradila mečeve 2. kola kvalifikacija, te im sada predstoje nove prepreke u pokušaju da izbore ulazak u glavni dio turnira.

Ivani Lisjak isto nije pošlo za rukom.

Ivan Dodig, 183. igrač svijeta, iskoristio je jedinu break-loptu prvoga seta, a potom izgubio svoj i uzeo protivnički servis za tie-break drugoga u kojem je dopustio Talijanu Andrei Arnaboldiju pet poena da bi u konačnici slavio 6-3, 7-6(5) nakon sat i 45 minuta igre. Za proboj u glavni dio ždrijeba preostao mu je ogled protiv domaćeg veterana Josepha Siriannija, 34-godišnjaka koji zauzima 376. mjesto ATP-ova poretka i s kojim se do sada nije ogledao.

Nešto je teži posao imao 223. reket svijeta Veić protiv Nijemca Larsa Pörschkea u prvog ogledu njihovih karijera dugom sat i 45 minuta. Njemački tenisač imao je set prednosti pred Veićem koji je potom okrenuo meč u svoju korist i upisao 3-6, 6-4, 6-3 pobjedu za ogled protiv Španjolca Santiaga Ventura, četvrtog nositelja kvalifikacija. Sa 109. igračem svijeta Veić se još nije susretao.

Drugo kolo kvalifikacija bilo je i završno za Ivanu Lisjak od koje je sa 6-4, 7-5 bolja bila treća nositeljica kvalifikacija i 108. tenisačica svijeta, Amerikanka Shenay Perry. Meč u kojem je 214. igračica WTA-ovog poretka upisala poraz trajao je sat i 23 minute.

Australian Open, kvalifikacije, 2. kolo

tenisači:

Dodig – Arnaboldi 6-3, 7-6(5)

Veić - Pörschke 3-6, 6-4, 6-3

tenisačice:

Perry (3) - Lisjak 6-4, 7-5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 00:17