STIGAO U AMSTERDAM

ČILIĆ 'Kod Lettermana je bilo fenomenalno. Sada znam da će mi se sve u karijeri promijeniti'

'Vjerojatno neću biti spreman za prvi dan Davis Cupa, nema dovoljno vremena za oporavak'
 AFP

Došao je do Amsterdama i poželio - krevet . Nakon jednog od najuzbudljivijih dana u životu, Media Daya koji je u New Yorku odradio s najvećim medijskim facama Amerike, pobjednik US Opena sjeo je na zrakoplov i došao pomoći Davis Cup reprezentaciji u dvoboju za ulazak u Svjetsku skupinu.

Marin Čilić druženjima s Davidom Lettermannom i društvom započeo je novo razdoblje u svojoj karijeri.

- Emocionalno sam dosta prazan. Tako je to s tijelom uslijed velikih napora. Ono gura do kraja turnira jer te drži adrenalin, ali kada turnir završi, pogotovo kao ovaj put, finalom, onda je umor velik - priznao je prvi hrvatski reket po dolasku u Nizozemsku.

Izjavu koju je dao u SAD-u, o tome kako bi mogao propustiti prvi dan Davis Cupa, ponovio je i po dolasku u Europu.

- Da, vjerojatno neću biti spreman za prvi dan. Jednostavno nema dovoljno vremena za oporavak, samo ću u četvrtak moći trenirati, pripremiti se za nove uvjete, podlogu, vremensku zonu... Stvarno se nagomilalo umora.

Spomenuti Media Day sigurno je jedan od glavnih razloga zbog kojih se Čilić osjeća ovako.

- Malo je sna iza mene, ali to je bilo veliko iskustvo za mene. Gostovao sam u desetak emisija, bio u nekim od najutjecajnijih televizijskih emisija s milijunskim auditorijem. Bilo je fenomenalno! Znam da će me od sada svi gledati drugačije i da će se sve u mojoj karijeri promijeniti.

Osim trenutačne popularnosti, vidljive i na amsterdamskom aerodromu na kojem su ga turisti iz cijeloga svijeta tražili autograme i trendovske „selfieje“, Marin je svjestan i dugotrajnog učinka svojeg prvog Grand Slam naslova.

- Tek kroz nekoliko tjedana ću postati svjestan svega što sam napravio. Na svim će turnirima koje ću igrati za mene sada vladati veće zanimanje, češće ću igrati u atraktivnijim terminima i pred televizijskim kamerama...

Prije ostalih turnira, treba odraditi Davis Cup u kojem Hrvatska, inficirana optimizmom kojeg je donio Marin, u godinama koje dolaze ponovno ima velike ambicije.

- Svi znamo koliko nam je ovaj meč važan. Imamo mladu momčad koja se želi vratiti u Svjetsku skupinu i nadam se da ćemo uspjeti pobijediti - poručio je Marin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 14:53