ATP MONTREAL

Čilić bez izgleda protiv Đokovića, Karlović izgubio od Berdycha, Dodig 'izgorio'

Ivo Karlović nije uspio izboriti plasman u četvrtfinale turnira iz Masters serije 1000 u Montrealu. Bolji od njega u osmini finala bio je Čeh Tomaš Berdych sa 6-3, 7-6(2)
 AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio izboriti plasman u četvrtfinale ATP turnira iz Masters serije 1000 u Montrealu. Bolji od njega u osmini finala bio je Čeh Tomaš Berdych sa 6-3, 7-6(2). Bio je to četvrti međusobni meč između Karlovića i Berdycha, te druga pobjeda češkog tenisača, sedmog nositelja turnira i trenutno devetog igrača ATP ljestvice. Do nje je došao nakon jednog sata i 43 minute igre.

U cijelom meču samo je jednom neki tenisač gubio svoj početni udarac, a dogodilo se to četvrtom gemu prvog seta kada je nažalost pokleknuo "Div sa Šalate". Drugi set riješen je u tie-breaku u kojem je Berdych nakon 2-2 nanizao pet poena u nizu, te je tako došao do trijumfa.

Valja reći da je Karlović odservirao 12 asova, dva više od Berdycha, kao i da je propustio realizirati četiri break-lopte, po dvije u svakom setu. Sve je break-prilike Berdych uspio spašavati kvalitetnim servisima, a sam je realizirao jednu od pet break-lopti.

ATP Montreal, osmina finala:

Berdych (7) – Karlović 6-3, 7-6(2)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 11:32