PONOVNO PROBLEMI

Ančić prisiljen otkazati Wimbledon i Davis Cup

Koliko god to želio, Mario Ančić ove godine neće biti u ždrijebu Wimbledona, niti će moći pomoći reprezentaciji u četvrtfinalu Davis Cupa

ZAGREB - Roland Garros, nažalost, neće biti jedini Grand Slam turnir koji je Mario Ančić prisiljen propustiti u 2009. Nakon što je otkazao nastup u Parizu, 25-godišnji Splićanin prisiljen je isto učiniti i s Wimbledonom, turnirom na kojem je 2004. odigrao svoj jedini polufinale.

Nažalost, tu otkazima nije kraj. Hrvatska reprezentacija će u četvrtfinalu Davis Cupa, protiv Amerikanaca u Poreču, biti bez čovjeka koji je bio njen čvrst oslonac i vođa otkako je Ivan Ljubičić odigrao posljednju Davis Cup utakmicu.

- Koliko god mi značili i Wimbledon i Davis Cup, kolika god bila moja želja za nastupom, moram biti realan i slušati poruke koje šalje tijelo. Trenutačno nisam sposoban trenirati i igrati na onoj razini koja je potrebna za vrhunski tenis i zato nisam imao izbora - rekao je Ančić.

Otkako je 2007. saznao da boluje od mononukleoze i trebao šest mjeseci za povratak na teniski teren, Marija Ančića stalno prate posljedice te podmukle bolesti. Liječnici su ga pripremili na takav scenarij, rekli mu da i dvije godine nakon izlječenja postoji mogućnost pojavljivanja opće slabosti organizma. Povratke je već prestao brojiti i ne želi nagađati kad će se dogoditi sljedeći.

- Zasad treniram toliko da održavam nekakvu razinu kondicije. Kad tijelo bude spremno za veće napore, krenut ću u novi povratak - zaključio je Mario.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 06:21