POMELA KONKURENCIJU

Ana Konjuh fascinirala teniski svijet: 'Igram kao Serena, ali uzori su mi Federer i Clijsters!'

Neutralni promatrači na Plesu su, kao i obično, bili zbunjeni. Gomila kamera, hrpa novinara i fotoreportera sjatila se oko obitelji Konjuh. Iz Dubrovnika su krenuli, kako je rekla Andrea, najstarija od četiri sestre, u šest ujutro, no, na licima se nije vidio umor. Samo ponos i konačna sreća zbog djevojke koja je poharala juniorski Australian Open. Ana Konjuh pobjednica je u singlu, ali i u paru s Kanađankom Carol Zhao.

Čim je Ana na Plesu ušla u dio gdje se podiže prtljaga, strka je postala još veća. Dok je ona čekala torbe, razgovarala je s trenerom Kristijanom Šnajderom, ali i - Goranom Ivaniševićem.

- Podržavao me cijelo vrijeme, zahvalna sam mu na tome - rekla je Dubrovkinja.

Kakvu je Ana podršku imala u Melbourneu... S tribina su je bodrili najveći hrvatski tenisač i tenisačica svih vremena Ivanišević i izbornica Fed Cup reprezentacije Iva Majoli.

- Njoj se posebno zahvaljujem, stalno je bila uz mene, puno mi je pomogla savjetima.

Skromna do kraja, kao i sve najveće pobjednice, Ana Konjuh je priznala:

- Nisam očekivala obje krune. U paru smo, recimo, bile favoritkinje, pa je to očekivano, dok me u singlu malo pratila i sreća, poklopile su se neke stvari.

Kako je uopće došlo do suradnje s Kanađankom?

- Dogovorile smo se još u Americi. Trebale smo igrati zajedno prošle godine, ali ona nije mogla jer je imala neke probleme sa svojim savezom. Sad smo se spojile i ponovo ćemo igrati zajedno.

Neki teniski komentatori su Anu Konjuh usporedili sa Serenom Williams. Da ne bude zabune, usporedba se odnosila na Anin tenis, naša djevojčica je ipak puno zgodnija...

- Imamo dosta sličnu igru, ali zahvaljujem se onima koji su me usporedili sa Serenom. Veliki je to kompliment koji ću, nadam se, opravdati u budućnosti.

Međutim, Serena joj nije uzor.

- Uzori su mi Roger Federer i Kim Clijsters - završila je Ana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 10:38