POLJACI GNJEVNI

Wenta: Da imam medalja kao Červar i mene bi suci štitili

Alibi za poraz u polufinalu EP-a Poljaci pronašli u norveškim sucima
Bec, 300110.Austrija je domacin EURO 2010 u rukometu od 19-31 01.10. U Becu se igraju utakmice poufinala i finala. Polufinale su izborile reprezentacije Islanda, Francuske, Poljske i Hrvatske. Polufinale, susret ekipa Hrvatska - Poljske.Na slici: Bartosz Jurecki, Tonci Valcic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

BEČ - Izbornik poljskih rukometaša Bogdan Wenta, kao i većina njegovih izabranika, pokušali su hrvatsku pobjedu u polufinalu Europskog prvenstva pripisati norveškim sucima Abrahamsenu i Kristiansenu. U razgovoru s poljskim novinarima Wenta je bio još oštriji nego na službenoj konferenciji za novinare nakon utakmice u bečkoj Stadthalle.

- Norvežani su nam na ovom prvenstvu sudili tri utakmice i uvijek je bilo problema. A nakon utakmice protiv Hrvatske su mi se ispričavali. Je li to normalno? Osjećam se bespomoćno i prevareno. Možda bi suci drukčije gledali na nas da smo osvojili toliko medalja kao Lino Červar - rekao je Wenta te potom objasnio što se dogodilo u 58. minuti, kad je dobio žuti karton, a njegova momčad zbog toga izgubila loptu:

- Szmal je obranio Čupićev šut, no nije uspio doći do lopte jer ju je hrvatski igrač nepropisno izbacio u aut i spriječio naš protunapad. Za takve poteze kazna je isključenje. Kad sam to prigovorio norveškim sucima, dobio sam žuti karton - rekao je Wenta.

Poljski pivot Bartosz Jurecki spremno je ustao u obrani svog temperamentnog trenera, tvrdeći da je Červarovo ponašanja u polufinalu također bilo za kaznu:

- Wenta je nervozno utrčao u teren i dobio žuti karton, ali hrvatski trener proveo je cijelo drugo poluvrijeme unutar polja i nikom ništa. Ako je to sport, onda je bolje da završim karijeru. Naravno, norveške suce ne možemo kriviti za svoje pogreške. I mi smo mnogo toga učinili krivo.

Jedini poljski prigovor koji nije neutemeljen odnosi se na Marcina Lijewskog koji je ostao bez jednog zuba u sudaru s Ivanom Balićem. Njihov je sudar prošao nekažnjeno, no stariji od braće Lijewski oporavio se tijekom odmora i zaigrao u drugom poluvremenu.

- Zaista je teško pobijediti suparnika poput Hrvatske koji uživa pomoć sudaca. Još u prvom poluvremenu, dok smo imali rezultatsku prednost, suđenje mi je bilo čudno. Norvežani su zapažali neke misteriozne prekršaje i dopuštali čudne akcije - rekao je poljski vratar Slawomir Szmal.

Čak i ako su Norvežani pogriješili, jasno je da Poljska nije izgubila zbog pristranog suđenja. A Wenta neka se zapita zašto je u drugom poluvremenu na klupi 'zaboravio' ključnog obrambenog igrača Artura Siodmiaka ili zašto je prerano 'potrošio' nezaliječenog Bieleckog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:28