RUKOMETNA POJAČANJA

'VRAĆAMO VORIJA I DUVNJAKA U ZAGREB' Zoran Gobac najavio ambiciozni plan

 Ronald Goršić/CROPIX

Čestitarski je bio raspoložen dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac u srijedu ujutro na presici.

- Čestitam i zahvaljujem predsjedniku Ivi Josipoviću što nam znači puno i daje na težini svemu ovome što činimo, a uz nogomet smo, nesumnjivo, prvi hrvatski sportski brand danas.

Nastavio je sličnim tempom.

- Zahvaljujem i ministru Željku Jovanoviću i njegovim suradnicima na rješenju pitanja sportske izvrsnosti, što je važno za kontinuitet u sportu onih koji su ga najviše zadužili. Oni su uvijek najbolji promotori.

Onda je otišao na Mađare.

- Naš cilj je s brojem 1 ući u ždrijeb za EP, proslaviti to pred našom publikom u Areni. Reći ću da imamo protivnika koji puno ulaže, čiji je budžet u ovom trenutku pet puta veći od našeg i na taj način apeliram da se pokuša riješiti i sadašnjost u sportu kroz porezne olakšice kako su to učinili Mađari. Jer, bez ulaganja nećemo izdržati, a očekivanja su uvijek velika. Treba reći da 90 posto naših igrača danas igra izvan Hrvatske, a to nije naš cilj. Umjesto da rastemo, mi smo budžete sa svim svojim rezultatima morali prepoloviti ili još više smanjivati.

Vezao je to na Duvnjaka i Vorija?

- S Vorijem smo razgovarali da se nakon Pariza vrati doma i završi karijeru u Zagrebu, s Duvnjakom ćemo razgovarati do kraja godine sigurno, dati mu svoj plan. Mi sada imamo 2-3 godine klupske stabilizacije da bi počeli normalno živjeti za budućnost. U tom pravcu ide i SEHA liga s jakim Gazpromom, sa jakim društvom. Danas imamo završne razgovore s Mađarima, Poljaci su također blizu.… Bila bi to sjajna liga, prva do Njemačke, a ona traži svoje. Vjerujem da će biti prepoznato, jer igrač nije skup, pravi igrač posebno, osim naravno onoga koji ne igra - zaključio je Gobac uvjeren da će publika u subotu u Areni pokazati što joj znači rukometna Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:28