TRAGIČNA VIJEST

Višestruki gimnastičarski prvak Darijo Možnik (22) iznenada preminuo u snu: Zaspao je i više se nije probudio...

Od utorka navečer hrvatska je gimnastika zavijena u crno. Bivši reprezentativac Darijo Možnik, brat ponajboljeg hrvatskog gimnastičara Marija Možnika, preminuo je u snu. Momak od 22 godine, sportaš, student Kineziološkog fakulteta, pripremao se za gledanje utakmice Real - Dinamo.

Iz Hrvatskog gimnastičkog saveza kroz suze su izvijestili da je Darijo htio odspavati prije utakmice, ali se više nije probudio. Do rezultata obdukcije neće biti poznat uzrok smrti.

- Marijo i ja smo s ostatkom reprezentacije bili na pripremama u Gimnastičkom centru u Nedelišću. U poluvremenu Dinamove utakmice javili su nam da Darijo ne diše. Nismo ni stigli do Zagreba, Darija više nije bilo. Ostali smo bez sjajnog gimnastičara, prijatelja, velikog čovjeka - kroz suze je rekao Tigran Gorički, izbornik hrvatske seniorske reprezentacije.

Darijo Možnik bavio se gimnastikom od osme godine, a profesionalno ju je napustio prije dvije godine. Bio je seniorski reprezentativac, a nastupio je, između ostalog, i na Europskom prvenstvu u Laussanei 2008.

Ispraćaj će biti u petak, 25. studenoga, u 12.10 na Krematoriju zagrebačkog Mirogoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 06:13