KIŠA U KVALIFIKACIJAMA

VIDEO:U Maleziji po pljusku prvi Webber, debakl Ferrarija i McLarena

Red Bull Formula One driver Mark Webber of Australia drives through the rain during qualifying of the Malaysian F1 Grand Prix at the Sepang circuit outside Kuala Lumpur April 3, 2010. REUTERS/Zainal Abd Halim (MALAYSIA - Tags: SPORT MOTOR RACING)
 Reuters

Jaka kiša bila je u glavnoj ulozi u subotnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Malezije, treću utrku sezone u Formuli 1. U takvim se uvjetima najbolje snašao Red Bullov vozač Mark Webber.

Australac je tako, nakon lanjske Velike nagrade Njemačke, drugi put u karijeri došao do “pole positiona”, a Red Bull će i u trećoj utrci ove sezone krenuti s prvog startnog mjesta.

- Na nekim je dijelovima staza bila dovoljno suha za “intermedije”, na drugima je bio veliki rizik voziti s takvim gumama. Nisam znao da sam jedini u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi na “intermedijima”, čini se da sam bio “crna ovca” - našalio se Webber.

U Bahrainu i Australiji je najbolja vremena kvalifikacija postavljao Sebastian Vettel, no u utrkama je imao velikih problema s bolidom. Nedjelja će pokazati hoće li Webber imati više sreće.

Stalni su pljuskovi donijeli potpuni debakl McLarena i Ferrarija čiji će vozači u nedjelju krenuti u utrku s pozicija koje su obično rezervirane za neke druge momčadi. Ferrarijevi Fernando Alonso i Felipe Massa, te McLarenov Lewis Hamilton nisu u prvu kvalifikacijsku rundu krenuli kad su vremenske prilike bile još koliko-toliko povoljne, a po jakoj kiši nisu uspjeli doći do jednog od prvih 17 mjesta koja su vodila dalje. Alonso će tako startati 19., Hamilton 20., a Massa 21.

Tek nešto bolje je prošao aktualni svjetski prvak Jenson Button. Britanac je u prvoj rundi izletio sa staze i zakopao se u šljunak, ali je dotad već imao dovoljno dobro vrijeme za drugu kvalifikacijsku seriju. No, u nju nije mogao startati, tako da će u nedjeljnu utrku u Sepangu krenuti sa 17. mjesta.

Webber je treću rundu kvalifikacija, koja je u jednom trenutku zbog jake kiše bila i prekinuta, odradio impresivno. Krug je prošao za minutu i 49.327 sekundi, bio je više od sekunde brži od drugoplasiranog Nijemaca Nice Rosberga u Mercedesu. I sljedeća su tri mjesta rezervirana za Nijemce, ali među njima nema sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera. Treći je Sebastian Vettel, a iza njega su se poredali Adrian Sutil u Force Indiji i Nico Hülkenberg u Williamsu.

Slijede Robert Kubica u Renaultu, Rubens Barrichello u Wiliamsu, te tek na osmom mjestu Schumacher u Mercedesu.

- U prve dvije utrke u nedjelju nismo bili dobri. Ali, dečki su naporno radili na ispravljanju problema. Sutrašnja je utrka dugačka, svašta se može dogoditi u ta dva sata, zato na sve moramo biti spremni - zaključio je Australac koji će startati sa prve pozicije.

VN Malezije počinje u 10 sati po hrvatskom vremenu.

VN Malezije, kvalifikacije:

1. Mark Webber (Aus / RBR-Renault) 1:49.327

2. Nico Rosberg (Njem / Mercedes GP) 1:50.673

3. Sebastian Vettel (Njem / RBR-Renault) 1:50.789

4. Adrian Sutil (Njem / Force India) 1:50.914

5. Nico Hülkenberg (Njem / Williams-Cosworth) 1:51.001

6. Robert Kubica (Polj / Renault) 1:51.051

7. Rubens Barrichello (Bra / Williams-Cosworth) 1:51.511

8. Michael Schumacher (Njem / Mercedes GP) 1:51.717

9. Kamui Kobayashi (Jpn / BMW-Sauber) 1:51.767

10. Vitantonio Liuzzi (Ita / Force India) 1:52.254

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 01:41