POTPORA MLADIMA

VIDEO Španjolski košarkaš Juan Carlos Navarro novi je ambasador Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih su sportska druženja djece osnovnih i srednjih škola koja tijekom školskih praznika, odnosno ljetnih mjeseci mogu sudjelovati u natjecanjima u deset sportova

ZAGREB - Poznati španjolski košarkaš Juan Carlos Navarro poznat po nadimku La bomba, novi je ambasador Sportskih igara mladih.

Drago mi je što kao ambasador mogu pomoći u širenju ove najveće sportske, amaterske manifestacije, rekao je proslavljeni košarkaš i pozvao djecu i mlade da se prijave na šesnaeste Sportske igre mladih.

Na taj način priključio se ostalim poznatim, svjetskim sportašima i dužnosnicima koji su dali potporu projektu za djecu i mlade u RH čiji je temeljni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva: Sir Davidu Richardsu, Davidu Beckhamu, Jose Mourinhou, Predragu Mijatoviću, Slavenu Biliću, Goranu Ivaniševiću, Olli Rehnu i mnogim drugima.

Kao prethodnica regionalizacije od 2007. godine u Splitu se organiziraju “Međunarodni dani” Sportskih igara mladih na kojima su se okupila djecu i mladi iz Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Češke, Makedonije, Mađarske i Estonije. Prošle godine su se Igre prvi put održale u Bosni i Hercegovini i okupile preko 11.000 natjecatelja u 10 gradova.

Na prošlogodišnjim, petnaestim Sportskim igrama mladih sudjelovalo je više od 80.000 djece i mladih, a prijave za ovogodišnje, šesnaeste Sportske igre mladih započinju 1. svibnja 2012. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 14:05