POVRATAK KRALJA

VIDEO: Schumi vratio popularnost F1 u Njemačkoj

Mercedes' German driver Michael Schumacher sits in his car in the pits of Ricardo Tormo's racetrack during a training session in Cheste, near Valencia, on February 03, 2010. AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE
 AFP

Otvarajuću utrku nove sezone Formule 1, Veliku nagradu Bahraina voženu prošlog vikenda, pratilo je dvostruko više gledatelja no što je to bio slučaj prošle godine.

Za prijenos utrke na stazi Sakhir u Bahrainu je u njemačkim okvirima bila zadužena RTL televizija, a prema prvim podacima pratilo ju je prosječno oko 10.5 milijuna gledatelja, za razliku od prethodne godine kada je utrku gledalo tek 5.3 milijuna gledatelja.

- Očekivali smo veće brojke, ali nikad se nismo usudili nadati da će porast biti tako velik - rekao je šef sportskog programa RTL-a Manfred Loppe.

Porast gledanosti u Njemačkoj dakako leži u činjenici da se od ove sezone na staze vratio sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 i statistički najuspješniji vozač u povijesti tog sporta, 41-godišnji Michael Schumacher.

U nedjeljnoj je utrci, svojoj povratničkoj, Schumacher vozeći bolid Mercedes GP-a osvojio šesto mjesto. Pobijedio je Španjolac Fernando Alonso u Ferrariju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 20:16