CIRKUS U BELGIJI

VIDEO: RASKOL U MERCEDESU Hamilton šokiran: 'Rosberg je priznao da me namjerno udario!'

 AFP

Sudar Nice Rosberga i Lewisa Hamiltona na stazi u belgijskom Spa, dobio je nastavak u uredima Mercedesa. Poslije utrke šefovi momčadi posjeli su oba vozača za isti stol kako bi iščistili "zlu krv" među njima. Pale su očito teške riječi, koje je brzo poslije sastanka s medijima podijelio Lewis Hamilton. Iako je ponekad takve stvari pametnije zadržati "unutar obitelji", ako ništa drugo barem radi prividnog mira u kući, Englez je očito imao potrebu otkriti sve pikanterije.

- Nico je praktički rekao da me namjerno udario. Rekao je da me mogao izbjeći, ali nije htio i da je to napravio iz principa, kako bi dokazao neke stvari. Bio sam preneražen slušajući ga dok je govorio pred svima. Ne znam što je htio dokazati - rekao je Hamilton dodavši da je prije svega toga momčadski kolega pokušao krivnju prebaciti na njega.

- Ušao je u prostoriju i rekao da sam ja sve kriv. Samo tako.

Hamiltonove izjave potvrdiil su i šefovi Mercedes rekavši da su njegove riječi "prilično točan opis događanja na sastanku", doduše ne od riječi do riječi.

- Obojica smatraju da je onaj drugi trebao ostaviti više prostora u zavoju. Vodili su žustru raspravu međusobno o tome i nisu se usuglasili, ali nije to bilo namjerno sudaranje. To je glupost - rekao je direktor Toto Wolff koji je već neposredno nakon utrke krivnju svalio na Rosberga.

- Išao je pretjecati s nožem u zubima i oštetio oba bolida zbog čega smo ostali bez sigurne pobjede.

Rosberg, međutim, nije bio jednako otvoren s medijima.

- Ne želim definirati što je to točno bilo. Suci na utrci su sudar procijenili klasičnim trkaćim incidentom i to je jedan od načina kako to opisati. Žao mi je zbog dodira, ali u tom sam trenutku bio brži, vidio sam priliku za napad i po meni to nije bila riskantna situacija - rekao je Nico.

Ako je sudar i bio namjeran, ono što je Nijemac htio dokazati, a to vrlo dobro zna i Hamilton, samo glumi da ne zna, zapravo je revanš za Mađarsku. Prije četiri tjedna tamo je Lewis odbio poslušati momčadsku naredbu da pusti Rosberga ispred sebe, a zbog toga je također Mercedes možda ostao bez pobjede.

Pa je Rosberg u Belgiji htio pokazati kakav se cirkus može dogoditi kada momčad izgubi kontrolu nad svojim vozačem.

Hamilton je u Mađarskoj prošao bez interne kazne, šefovi su mu progledali kroz prste, hoće li sada isto i Rosbergu? K tome, možda ga kazni i FIA. Naime, izazivanje sudara prekršaj je službenog sportskog pravilnika. Ako se doista dokaže da je Rosberg namjerno udario Hamiltona. To je malo vjerojatno, ali zato je sigurno da su Nico i Lewis skinuli rukavice, više ne biraju sredstva, više nema granice, a to će njihov rat do kraja sezone učiniti prilično "krvavim".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 13:15