ODLIČAN MEČ

VIDEO: NOVI NOKAUT 'RAZBIJAČA' Kovaljev pobijedio Pascuala i obranio naslove

Za Rusa nakon ove pobjede postoji još samo jedan veliki meć u poluteškoj kategoriji, a to je ujedinjavanje naslova protiv Adonisa Stevensona, prvaka po WBC divziji
CARDIFF, WALES - AUGUST 17: Sergey Kovalev celebrates his victory over Nathan Cleverly during the WBO World Light-Heavyweight Championship bout at Motorpoint Arena on August 17, 2013 in Cardiff, Wales. (Photo by Scott Heavey/Getty Images)
 Scott Heavey / Getty Images / 2013 Getty Images

Rus Sergej Kovaljev obranio je naslove u poluteškoj kategoriji u WBC, IBF i WBO diviziji tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Kanađanina Jeana Pascuala.

Meč u montrealskoj Bell areni opravdao je očekivanja i ponudio fanovima odličnu borbu u kojoj je na kraju slavio favorizirani Kovaljev, ali u kojoj se Pascual pred domaćom publikom nije predao bez žestokog otpora.

Dvoboj prvog i trećeg najboljeg poluteškaša na početku je tekao po očekivanom scenariju - metodični i tehnički potkovaniji Kovaljev je lijevim direktima probijao gard Pascuala i tu i tamo povezao kombinaciju sa desnim krošeom. Pascual se ograničio na kontra udrace, većinom desni kroše koji je rijetko nalazio puta do šampionovog lica u prvom dijelu meča.

Pri kraju treće runde Kovaljev je rafalnom kombinacijom poslao izazivača na konopce te je sudac opravdano označio nokaut i izbrojao do osam iako Pascual nije tijelom dotaknuo pod. Kanađanina je spasilo zvono, ali nitko mu nije davao prevelike šanse u sljedećoj rundi. No, hrabri i neugodni Pascual dobro se držao kroz četvrtu rundu da bi potom osvojio petu i šestu - njegovi desni krošei napokon su proradili te je s par dobrih udaraca postao prvi boksač koji je uzdrmao Kovaljeva tijekom njegove profesionalne karijere.

U sedmoj rundi smjer meča vratio se na početni tijek kad je ispuhani Pascual posustao, a Kovaljev iskoristio priliku i vratio inicijativu s par lijepih kombinacija. U osmoj Kanađaninu više nije bilo spasa - strpljivi Rus ga je natjerao uz konopce i nemilice mlatio sa svih strana te je Pascuala od klasičnog nokauta spasio samo pod ringa na kojem se Kovaljev okliznuo u ključnom trenutku. No, to nije bilo dovoljno da bi se spriječilo neminovno te je nakon još dva gromovita udarca Kovaljeva sudac Pabon prekinuo meč, negodovanju domaće publike usprkos.

Ovom pobjedom je Kovaljev, poznat pod nadimkom Krusher (razbijač), svoju impresivnu statistiku još malo podebljao te je sad na 27 pobjeda uz 24 nokauta - poraz još nije doživio. Nakon što je u studenom svladao vječnog Hopkinsa te sad porazio Pascuala, za Rusa postoji još samo jedan veliki meć u poluteškoj kategoriji, a to je ujedinjavanje svih naslova protiv Adonisa Stevensona, prvaka po WBC divziji koji se zadnjih godinu i pol ograničio na borbe protiv boksača B i C kategorije umjesto da se suoči sa najboljim.

Dotični je bio uz ring tijekom dvoboja te je osokoljen činjenicom da je Pascual ipak "ranio" Kovaljeva navodno izrazio želju da napokon odmjere snage i odrede tko je najbolji boksač do 79.4 kilograma. Ako se to ostvari, uz već dogovoreni meč stoljeća između Pacquiaoa i Mayweathera te povratak boksa na velike tv mreže zahvaljujući svemoćnom Alu Haymonu, sve ukazuje na veliku godinu za ljubitelje plemenite vještine.



Sergey Kovalev vs Jean Pascal - Full Fight by 109253pr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 10:20