PRITISLE GA EMOCIJE

UPLAKANI VELIKAN Bode Miller osvojio broncu i u suzama se prisjetio poginulog brata

Suze su bile namijenjene njegovom mlađem bratu koji je preminuo prošle godine, a koji bi se vjerojatno natjecao i na Igrama u Sočiju, u snowboardu
 AFP

U nedjelju je 36-godišnji sjajni američki skijaš Bode Miller osvojio šestu olimpijsku medalju u karijeri. U superveleslalomskoj utrci je bio treći.

Za Bodu je to prva medalja na Igrama u Sočiju te druga brončana na Igrama u karijeri. Prije toga je bio jednom zlatni i tri puta srebrni, a s nedjeljnim trećim mjestom je postao najstariji nositelj medalje na Igrama u povijesti, kada su u pitanju alpski skijaši.

Definitivno se osjećam staro kada mi netko spomene taj rekord. Makar, moram priznati da iz jednog kuta gledanja nikada nisam bolje skijao u karijeri. Ipak, u Sočiju su stvarno teški uvjeti za vožnju. Ja ne volim skijati pod takvim okolnostima jer tada grizem i riskiram maksimalno, a produkt svega su greške. I danas sam bio preriskantan - rekao je Bode.

Inače, kada je saznao da je osvojio brončanu medalju Bode nije mogao zaustaviti suze. One su bile namijenjene njegovom mlađem bratu koji je preminuo prošle godine, a koji bi se vjerojatno natjecao i na Igrama u Sočiju, u snowboardu.

Bio je to golemi šok za sve nas, kompletnu obitelj. I dalje jest. Teško je prikriti emocije u ovakvom trenutku. Morao sam plakati - završio je Bode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 07:09