ŽENSKI SLALOM

U Vancouveru ista priča kao i u Svjetskom kupu

Maria Riesch se može pohvaliti drugim osvojenim zlatom na ovim Igrama, čime je postala najuspješnija alpinka
Gold medalist Germany's Maria Riesch attends the medal ceremony for the women's Super Combined, held at the Whistler Medals Plaza during the Vancouver Winter Olympics on February 18, 2010. AFP PHOTO / ALBERTO PIZOLI
 AFP

ZAGREB - Maria Riesch postala je jedna od junakinja Olimpijskih igara. Svatko s dvije zlatne medalje zaslužuje takav status. Nakon prve vožnje imala je 40 stotinki prednosti ispred Šarke Zahrobske, na kraju 43 bolja od Marlies Schild. Čehinja i Austrijanka zamijenila su mjesta i sjaj medalje u odnosu na poluvrijeme.

- Pobjeda u slalomu je puno vrijednija od kombinacije - komentirala je Maria dok je njena mlađa sestra Susanne ronila suze (kao i četvrtoplasirana Pietilä-Holmner) jer je pala nakon što je bila četvrta u prvoj vožnji.

Hrvatske skijašice nisu se proslavile. Iako smo svi potajno nadali nekom iznenađenju, ono se nije gododilo. Ana Jelušić (12.) i Nika Fleiss (25.) bile su nezadovoljne i realne u komentarima. Riječanka se u odnosu na Torino pomaknula sa 15. na 12. mjesto.

- Mic po mic i do 2046. napravit ću konkretan rezultat - rekla je ironično Ana i nastavila:

- Nisam zadovoljna, ali ni razočarana. Sezona je upućivala na ovakav rezultat. Nadala sam se boljem plasmanu, a trebala sam po pola sekunde biti brža u svakoj vožnji.

Hrvatice su po magli i gustom snijegu koji je padao i još više smanjivao vidljivost odskijale kao i većinu utrka Svjetskog kupa.

- Uvjeti na stazi su bili dosta teški, ali svim curama je bilo isto tako da ne mogu tu tražiti razlog za 12. mjesto. Pokazalo se da mi mekani snijeg više otežeava nego pomaže.

Nika Fleiss zaostala je gotovo pet sekundi za olimpijskom prvakinjom.

- Nisam mogla shvatiti od kuda mi tako veliki zaostatak u prvoj vožnji, ali izgleda da su se greške akumulirale pa je i zaostatak bio veći na kraju. Ipak, borila sam se koliko sam mogla i potvrdila da sam u gornjoj grupi slalomašica.

No, treba biti realan, rezultati su već dugo daleko od očekivanja s obzirom na ulaganje u žensko skijanje.

- Moja kronologija kaže da sam na svakim igrama sve lošija u slalomu, a sa 25 godina bih trebala bolje od ovoga. Tužna sam, ali ne i ljuta.

Nikin otac Reno Fleiss je gostujući na HTV-u rekao da je vrijeme za veliki rez.

- Napravljeno je puno pogrešaka, ali nisu sve njezine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 19:30