NIJE IŠLO, PREJAKI SU

TIJEK SUSRETA: Hrvatska ostavila srce na terenu, Francuzi pokupili zlato!

Ponovilo se finale sa SP-a od prošle godine, Francuzi su ipak bolji od nas i zasluženo su slavili 25-21
Croatia's Igor Vori (L) attempts to score next to France's Michael Guigou during their Men's European Handball Federation Championship final match in Vienna January 31, 2010. REUTERS/Murad Sezer (AUSTRIA)
 Reuters

ZAGREB - Sudar svjetova! Tako je najbolje nazvati okršaj Francuske i Hrvatske, jedine dvije neporažene momčadi na Europskom prvenstvu u Austriji. Repriza finala Svjetskog prvenstva koje se odigravalo prošle godine u Hrvatskoj. Tad su Francuzi ušli u bitku za zlato s jednim porazom - od nas. I slavili na kraju. To im je ujedno i jedini poraz na zadnja tri turnira (OI, SP i aktulno EP).

Zanimljivo je spomenuti i da su zadnja dva poraza Francuske upravo od Hrvatske. Ali i nikad ih još nismo pobijedili u nekom finalu, a igrali smo dva, oba na Svjetskim prvenstvima.

Dance smo uništili, protiv Poljaka smo bili sjajni u drugom dijelu, a za Francuze moramo biti još bolji od svega spomenutog. Oni su 'dream team' rukometa, na svakoj poziciji pokriveni sjajnim igračima. Svojom igrom 'melju' u napadu i obrani, rijetki pronalaze rješenja za njih. Sreća je što nema 'neprelaznog' Bernarda Gillea.

U prošlogodišnjem finalu znali smo kako igrati s njima, ali ne cijelu utakmicu. Bili su strpljivi i dočekali priliku da se odvoje. Naravno, našem porazu je kumovala nervoza jer smo smatrali kako nas suci zakidaju. Ovoga puta ne smijemo gledati suce, ali ne smijemo niti promašivati kao prije godinu dana (sjećamo se Špremova tri zapucana zicera kod vodstva).

Bit će teško, ali nemamo pritisak, srebro je više od ičega što se očekivalo od ove najmlađe reprezentacije na prvenstvu. Neka 'umru muški' i svi će im stisnuti ruku. Ma stisnut će im je svejedno jer dečki su bili veličanstveni - unatoč svemu.

Tijek susreta možete pratiti uživo u tekstualnom obliku ovdje na portalu Jutarnji.hr.

Europsko prvenstvo, finale:



Tijek susreta:

HRVATSKA - FRANCUSKA 21-25 (12-12)

Kraj susreta.

60 min: Zrnić zabija sedmerac. Lacković ulazi u igru i sam pred Omeyera i ništa... Onesta je poput Line pozvao minutu odmora svega sekundu prije nego su Francuzi izgubili loptu. Zabijaju za četiri razlike i to je kraj, a koliko smo prestrašeni potvrđuje skrivanje igrača od lopte. Samo Balić nešto pokušava. Lacković ponovno ne može protiv Omeyera. Gille zabija za 25-20. Zrnić iz sedmerca smanjuje. Ostavili su nas na svega devet pogodaka u drugom dijelu.

55 min: Gubimo tri razlike. A ubrzo i četiri, teško da ćemo se vratiti. Vori baca loptu u aut i potvrđuje da je u najgoroj formi od svih naših zvijezda. Prekršaj Francuza u napadu i dvije minute za Buntića. Vuković zabija za 19-22. Narcisse vraća na četiri.

50 min: Zrniću je Omeyer obranio, promašili smo četiri sedmerca, a tako se ne pobjeđuje u finalu. Ali brani i Alilović!!! Ne pomaže, napad nema ideje, Zrnić gubi loptu i eto nas na minus tri. Zrnić je ovoga puta realizirao sedmerac. Karabatić čini prekršaj u napadu, a Balić zabija za 18-19! Mataija je dobio crveni karton iako je prekršaj napravio Gojun. Bježe Francuzi na plus dva i imaju napad.

45 min: Raspad sistema, 13-17 je. Ivano Balić nas vraća na minus tri! Narcisse je izborio sedmerac, a Joli zabija. Ivano Balić drži stvar, 15-18! Alilović brani! Duvnjak ide u kontru, težak prekršaj na njemu i Karabatić dobiva drugo isključenje! Čupić je promašio sedmerac, naš treći. Ali Alilović nas drži u igri, samo da zabijemo nešto. Dobivamo novi sedmerac. Zrnić zabija! Alilovićeva su vrata opet zaključana! U Valčića su dva igrača išla, a ruke su im završile na njegovom licu ili vratu, ali isključenja nema. Balić je potom iznudio sedmerac.

40 min: Polako počinje Francuska sa svojom igrom, Narcisse zabija za 13-15. Fernandez udara Balića po licu, ali nije dobio isključenje. Balić prolazi sam i prekidaju mu akciju, iako pravila sugeriraju drugačije. Narcisse u ponovljenom napadu dobiva isključenje, potom Baliću 'lome kosti', a suci nam oduzimaju loptu, iako pravila sugeriraju drugačije. Francuska zabija za 13-16 i Lino dobiva žuti karton za prigovore.

35 min: Francuzi otvaraju drugi dio, a Alilović krenuo obranom, a Duvnjak zabija za 13-12! Alilović ponovno brani, ali lopta dolazi do Fernandeza i 13-13 je. Obrana nam funkcionira dobro, ali lopte se konstantno odbijaju Francuzima. Štrlek potom ide u kontru, ali sude mu prijestup iako je bio i više nego očiti prekršaj na njemu. Karabatić dovodi potom Francusku u prvo vodstvo na utakmici.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog dijela.

30 min: Zrnić prima loptu, ali Onesta prosvjeduje i dobiva žuti karton. Zrnić ponovno staje na crtu i zabija! Guigou s pozicije vanjskog zabija za 10-9. Vori svojim prvim pogotkom vraća na 11-9! Pasivan napad Francuza, lopta je za nas, ali Omeyer skida loptu Vukoviću. Duvnjak krade loptu i zabija za tri razlike!!! Karabatić smanjuje na minus dva. Karabatić ponovno zabija nakon što je Balić napravio prekršaj u napadu. Novi prekršaj u napadu i eto egala dvadesetak sekundi do kraja.

25 min: Mazi nas sreća, Francuzi nikako da pogode okvir gola! Alilović je nadmudrio Abaloua! Duvnjak zabija za 9-7! Sorhaindo vraća na gol razlike, a Buntić dobiva isključenje. Kako je samo Alilović obranio! Francuzi su vidjeli prazan gol i pucali, ali Mirko hvata loptu! Lino je pogodio s minutom odmora, zvao ju je sekundu prije nego smo izgubili loptu. Karabatić je ponovno napravio prekršaj u napadu i lopta je za nas. Karabatić potom na Baliću čini prekršaj za sedam metara i dobiva dvije minute isključenje!

20 min: Drago Vuković sjajno prolazi i vraća nas u vodstvo! Fernandez također zabija. Alilović brani dvije lopte zaredom, ali rancuzima se vraća lopta, a dobivaju i sedmerac. Guigou je promašio vrata! Duvnjak pogađa francuski blok, ali Abalou također promašuje! Nikako da Francuzi povedu prvi put, ali nikako i da mi nešto napokon pogodimo. Promašio je vrata i Balić! Štrlek krade loptu i zabija iz kontre!

15 min: Štrlek iz kontre za dva razlike! Bousquet vraća na jedan razlike, ali Zrnić ulazi na crtu i opet zabija! Bousquet ponovno uzvraća! Balić sjajno prigrava, Kopljar sam pred Omeyerom zabija! Vori dobiva prvo isključenje na utakmici. Alilović brani, ali dosuđen je sedmerac. Guigou je prevario Alilovića. Linovacija je opet na repertoaru, Zrnić ostaje sam, ali promašuje vrata. Karabatić zatim zabija za 6-6. Omeyer brani i Vukovićev udarac.

10 min: Alilović brani sedmerac! Lopta je otišla u aut pa su Francuzi imali novi napad, koji je ovoga puta Guigou realizirao. Valčič je izborio sedmerac! Omeyer brani Čupićev udarac, ali Alilović odgovara novom sjajnom obranom! Zasad sjajno prolaze lopte prema crti, ali na Voriju je napravljen sedmerac, gol ne važi. Zrnić prima loptu i zabija! Tek pet pogodaka, a već je deveta minuta.

5 min: Hrvatskoj je pripao prvi napad. Vori je upropastio sjajnu asistenciju, ispala mu je lopta. Francuska je napravila prekršaj u napadu pa imamo šansu povesti. Ponovno je Balić sjajno asistirao, ali Štrlek promašuje, odnosno Omeyer brani. Zatim brani i Alilović, a Vori iz kontre zabija za naše vodstvo! Francuska je izjednačila napad poslije. Balić vraća vodstvo! Guigou zatim nije pogodio okvir gola. Čupić zatim pogađa vratnicu! Francuzi su izborili sedmerac.

Susret je počeo.

Hrvatskih navijača ima nešto više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:24