PRENOSIMO ČETIRI BODA

TIJEK SUSRETA: Hrvatska nakon drame svladala Rusiju

Hrvatska rukometna reprezentacija napravila je sjajan posao trima pobjedama, a posebno veseli što smo u jednoj ovako teškoj i napetoj završnici slavili 30-28
 AFP

ZAGREB - Hrvatska rukometna reprezentacija napravila je sjajan posao dvjema pobjedama u isto toliko utakmica i sad komotno dočekuje susret protiv Rusije. Pobjeda bi značila prvo mjesto i maksimalna četiri boda u drugom krugu.

Koliko bi ta četiri boda značila ne treba previše niti objašnjavati, posebno jer smo najmlađa reprezentacija na prvenstvu u Austriji, ali i zato što smo oslabljeni neigranjem Lackovića i Valčića, vanjskih igrača koji garantiraju barem četiri do pet pogodaka svaku utakmicu.

Što se samih Rusa tiče nisu nam problem već mnogo godina, počevši s Portugalom 2003. Jednostavno smo ih svaki put pobijedili na službenim natjecanjima. Njihova slavna era završila je odlaskom Lavrovove generacije i od onda se ne mogu pronaći nikako. Sigurno smo favoriti, posebno nakon onoga što smo vidjeli u utakmici njih i Norvežana, u kojoj je naš prvi protivnik lako stigao do uvjerljive pobjede. Najveća opasnost svakako je Igropulo, a može zaprijetiti i Rastvortsev, igrač koji nikada nije iskostistio do kraja svoj potencijal.

Dakle, sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje, a upravo to i jest uteg. Svaki put kad su favoriti utakmice su teške i odlučuju se tek pri kraju. Bilo je tako s Norvežanima, bilo je tako s Ukrajinom. Nekako još niti ne znamo koliko točno ti mladići mogu jer neovisno o protivnku oni su u istim problemima. Teško dolaze do pogotka u početku, promašuju sve i svašta, a onda se razigraju, ostvare razliku, ali je i prosuju vrlo brzo i vrlo naivno. Ipak, ovo je treća utakmica i Lino ih je vjerojatno na sve upozorio. Najbitnije je da igramo brzo i da nismo statični, protiv Ukrajine je to urdilo plodom u svega par minuta.

Prijenos možete pratiti uživo u tekstualnom obliku ovdje na portalu Jutarnji.hr.

Europsko prvenstvo, skupina A:



Tijek susreta:

HRVATSKA - RUSIJA 30-28 (17-16)

Kraj susreta!

60 min: Pet minuta nitko nije zabio pogodak, 27-27, 56. minuta. Balić krade loptu, dodaje Čupiću u kontru, a on je iznudio isključenje i sedmerac, koji nije realizirao! Nakon sedam i pol minuta napokon pogodak, zabija Duvnjak i vodimo 28-27! Ali s igračem manje nam zabijaju Rusi s krila, nedopustivo... Ponovno egal. Vuković je ušao pet minuta prije kraja i zabio je bitan pogodak! Napad kasnije ukazao se Alilović, brani udarac i pola minute do kraja imamo napad! Naravno, uslijedio je time out. Duvnjak je ušao sam kroz obranu i suci dosuđuju sedmerac, Čupić prima loptu i zabija,pobijedili smo 30-28, po prvi puta protiv Rusije na Europskim prvenstvima! Ivano Balić je proglašen igračem utakmice.

55 min: Štrlek nakon njega zabija sedmi pogodak iz isto toliko pokušaja! I dok napad nema ideje Alilović ima, brani novi 'zicer', novu kontru! Baš kad treba... Probudili su se i brojni navijači, sve se ori od pjesme.

50 min: Balićev šut iz neizrađene akcije, a zatim i kontra Štrleka vraćaju nas u igru, 23-24! Počela je prava bitka, 24-25 je. Pavisan napad Rusije donosi nam kontru i Štrlek zabija za 25-25. Rusi preko Starykha odlaza ne 25-26, ali Čupić napad kasnije iznudio isključenje i sedmerac, koji je i sam realizirao!

45 min: Sreća je što imamo sjajnog Balića, uistinu sjajnog. Iznudio je solo prodorom isključenje i Buntić iskorištava višak prostora, eto nas na 21-21. Pravi trenutak za lomit rezultat, Alilović brani sedmerac Igropulu, ali Čupić nije uspio s krila zabiti za vodstvo. Rusi zato jesu u dva navrata i pobjegli su nam na dva pogotka prednosti, a ubrzo i na tri. Ne izgledamo dobro.

40 min: Rusi su nakon dugo vremena prešli u vodstvo, naša igra se ponovno razvodnila, šest smo minuta bez pogotka. Pravi trenutak za Vorija, u 37. minuti zabija svoj prvi pogodak! Baš kao što svoj prvi pogodak zabija i Bičanića u 38. minuti! Igropulo prati sve naše strijelce, zabija 11 pogodaka i Rusi vode 21-20.

35 min: Alilović je i drugi dio otvorio sjajnim obranama, njih dvije. Nažalost, Duvnjak je uspio promašiti, odnosno obranio mu je Kostigov. Zatim Igropulo zabija svoj deveti pogodak, novi iz sedmerca. Ali imamo i mi svog asa, Balić čini piruetu, prolazi i zabija! Zatim Vuković dobiva isključenje i Igropulo zabija deseti pogodak.

Početak drugog dijela.

Kraj prvog dijela.

30 min: U posljednje tri minute ušli smo s igračem više i dva gola više (16-14). Svega tri minute prije kraja ušao je po prvi put Vuković, što i nije najjasnije, a odmah je i naš najbolji strijelac ovog prvenstva zabiti. Na poluvrijeme odlazimo s prednošću 17-16.

25 min: Čupić četvrtim pogotkom prati Štrleka, a krila su izvrsna. Rusi imaju sreće što u momčadi njihovoj igra Igropulo jer uisitinu je sjajan, zabija bez greške. Zato naša prednost i nije nešto visoka u odnosu na realizaciju. Naravno, morali su i ruski vratari proraditi, Buntićev je udarac 'skinut' i eto Rusa na minus jedan. Vori nema svoj dan, promašio je 'zicer', Rusi odlaze u kontru, Balić čini prekršaj za sedmerac i Igropulo zabija za izjednačenje. Lino je morao pozvati minutu odmora. Odmah po završetku predaha 'cepelin' za Balića i eto nas u vodstvu, koje je isključenjem kompromitirao neprepoznatljivi Vori. Bila je to prilika za 'Červarovu inovaciju'. Upalilo je ponovno, Buntić zabija, Čupić održava dva razlike.

20 min: Proradio je i blok u obrani, Alilović zato lako lovi loptu, Balić ponovno nosi Dibirova i iznuđuje sedmerac, ali i isključenje. Čupić realizira i eto nas na 10-7 u 17. minuti. Igropulo smanjuje iz sedmerca, ali Buntić nastavlja našu seriju, djelujemo goropadno u ovim trenucima. Ruski vratari imaju svega jednu obranu.

15 min: Spomenuti Dibirov ima svega 70 kilograma i Balić je to odlično iskoristio, doslovno ga je odnio na ruci i zabio. No prilagodili su se našoj obrani Rusi i probijaju preko krila, drže vodstvo. Dobro je što ne mogu pobjeći na više jednog pogotka razlike. Buntić nastavlja gdje je stao protiv ruskih susjeda Ukrajinaca. Ali, nastavlja se gol za gol, opet nas Igropulo kažnjava, očito je 'nabrijan' jer su ga Norvežani zadržali na svega dva pogotka. Štrlek je s tri uzastopna pogotka donio prednost, a pridodao se i Alilović sjajnim obranama.

10 min: Čim smo malo ubrzali igru vratili smo se. Krila su proradila, Čupić, a potom i Štrlek. Maksimov je morao pozvati minutu predaha. Nije pomoglo Rusima, krenuli smo još silovitije, a najbolje je pokazao Duvnjakov udarac, koji je rasparao mrežu koliko je silovit bio. Ruska je sreća što imaju 'svemirca' Igropula, koji drži svoju ekipu u igri. Nažalost, nešto nije u redu s Vorijem, ispada mu lopta i ruska kontra nas vraća u minus. Dibirov ovaj put zabija zicer.

5 min: Rusima je pripao prvi napad, ali Čupić je iznudio prekršaj u napadu pa je prva prilika za vodstvo bila u našim rukama. Ipak, gubimo loptu, ruska kontra, ali Alilović brani zicer! Zatim je Vori iznudio sedmerac, a Čupić zabija! Sljedeći napad preko sedmerca uzvraća Igropulo. Nažalost, ubrzo Rusi prelaze u vodstvo iako smo mogli mi, ali Vori je prilikom kontre nepravilno vosio loptu. Ubrzo je bilo 3-1 za Ruse.

Susret je počeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 13:33