ZLATKO MATEŠA

'Teško da sportska 2011. može biti bolja od 2010.'

'Predolimpijska 2011. donosi nam cijeli niz natjecanja na europskoj i svjetskoj razini, HOO je toj činjenici prilagodio i proračun, očekujemo da će nam naši sportaši priuštiti puno zadovoljstva'
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Očekivanja u sportskoj 2011. godini predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša najprije je izrazio rečenicom:

- Ne znam može li biti bolja od ove...

Potom je nastavio:

- Predolimpijska 2011. donosi nam cijeli niz natjecanja na europskoj i svjetskoj razini, HOO je toj činjenici prilagodio i proračun , očekujemo da će nam naši sportaši priuštiti puno zadovoljstva. Ako je u ovoj godini bilo više oko 400 odličja, neka tako bude i u idućoj...

Mateša ne vjeruje u neke nove “crne scenarije” u našem sportu, a za Cibonin slučaj je ustvrdio:

- S Cibonom se dogodilo jedino moguće rješenje. Sviđalo se to nekome ili ne, ali kada je u pitanju menadžment i vođenje kluba, tu stvari moraju biti jasne.

Biserka Petrović, majka “jednog, jedinog i neponovljivog Dražena Petrovića”, kako se čulo na svečanosti SN-a, također je izrazila uvjerenje da će 2011. biti uspješnija od ove, a posebno se zadržala na Ciboni:

- Cibona je moj život i naravno da me pogađa sve ovo što se događa s njom. Vjerujem da će joj iduća godina biti bolja i da će se uspjeti dignuti. A kada se netko digne s dna, to ga još dodatno ojača. Samo treba raditi. Dražen je znao govoriti: ako jedan dan ne treniraš, to se već osjeti. Vjerujem da se i naša košarka općenito može podići jer imamo talente, samo je potreban kvalitetan rad...

- Iznimno sam sretan zbog naših uspjeha, trofej SN-a i HOO-a nama su veliki podstrijek za budućnost. Nadamo se da će vaterpolisti i na SP-u u Šangaju opet na postolje, kao u Melborneu i u Rimu. Rezultate imamo, dobru volju također, u savezu i među klubovima vladaju kohezija i sklad. To je naša najveća snaga. Samo da se financije malo poprave. Nažalost, sustav financiranja sporta još ne funkcionira kako bismo mi željeli, no valjda će biti bolje. Do kraja prve polovice sezone sanirat ćemo ostatak dugova od Eura, nekako ćemo preživjeti, rekao je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Glavni operativac Hrvastkog nogometnog saveza Zorislav Srebrić predvidio je da 2011. u hrvatskom nogometu, u skladu s popularnom uzrečicom njegova prvog suradnika, neće biti “nikih problema”.

- Smijali su mi se kada sam rekao da će 2010. biti antirecesijska, kako na reprezentativnom, tako i na klupskom planu. Predviđam da će i 2011. biti ista, ako ne i bolja. Reprezentacija gura prema planu, prema Euru, i nadam se da će to i ostvariti. Što se recesije tiče, u HNS-u ne priznajemo tu riječ - kazao je “Zorko”.

Resorni ministar Radovan Fuchs nada se da će u narenoj godini biti što manje “cibona” koje će biti na rubu propasti.

- Očito je da klubovi moraju ići u smjeru preoblikovanja. Nadam se da će i Cibona učiniti isto jer je to pravi put za izlaz iz krize - kazao je šef Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 22:32