REZIME SP-A

STRUČNI KOMENTATOR SN-A 'Da smo završili peti i pobijedili te Dance, sve bi se zataškalo'

Bivši rukometni reprezentativac Jugoslavije, danas rukometni trener, Josip Milković, za Sportske novosti komentira nastup Hrvatske na SP-u
 Ante Cizmic / CROPIX

Pobjedu nisam očekivao. Ali svejedno sam zadovoljan. Zadovoljan sam kako su naši igrali jer su prvi put igrali s reprezentacijom rejtinga koji je jači od njihova. Moramo biti realni, dosada smo igrali s drugom rukometnom ligom. Ni Tunis, ni Austrija, Makedonija, BiH, Iran, Brazil nisu ta klasa. A tek protiv Poljske se se vidjela naša kvaliteta, protiv selekcije koja je trenutačno našeg ranga. Imali su zato naši jučer idealnu šansu da odigraju utakmicu koja nema nikakav pritisak, nema veliko značenje. Jer, peti ili šesti, pa koga to briga. Svejedno je. I ponavljam, ja sam zadovoljan. Imali smo priliku vidjeti koliko vrijedimo. I što smo dobili na kraju? Izgubili smo od protivnika koji ima iskusniju momčad od nas, a mi smo promovirali preko golmana Ivića do tri vanjska Sliškovića, Karačića i Stepančića našu vanjsku liniju. Nove igrače na njihovu prvom SP-u koji su imali priliku igrati s Danskom ravnopravno. Ne smijemo zaboraviti da smo i ovu utakmicu igrali bez važnih igrača kao što su Vori, koji se opet nije iskazao i Duvnjaka, koji je tu i tamo bljesnuo. Zato ta utakmica ima još teži karakter.

Normalno je da su ti mlađi igrači u želji da se pokažu na SP-u i griješili, ali činjenica je da su oni u puno situacija bili dosta važni faktori koji su postizali golove i kad je bilo teško. No sad se opet vraćamo na onaj problem - kako bi to sve bilo u zadnjim utakmicama da su ti igrači dobili priliku uigravati se u onim smiješnim utakmicama na terenu sa svojim iskusnijim suigračima. Ja sam siguran da bi bili još bolji. Ali, ima netko tamo tko je odlučio kada im treba dati šansu...

Prije ovog SP-a rekao sam da ako budemo imali problema s vanjskima, nećemo se dobro provesti. Na kraju se ispostavilo da smo najvećih problema u ključnim trenucima i imali upravo s vanjskom linijom. Šteta, jer ti mladi su pokazali da mogu dati puno toga.

I na kraju uvijek jedni jedu meso, a drugi zelje. Statistički svi jedemo sekelji gulaš, samo pitanje je tko se na kraju više najede. Ovaj put mi smo ostali gladni od tog zelja.

Samo, nije to tako loše. Jer da smo sada peti na svijetu, da smo pobijedili te Dance, sve bi se zataškalo. Bilo bi "kaj, pa samo smo izgubili jednu tekmu". Ljudi, problemi su negdje drugdje. Mi smo na ovom prvenstvu bili prosječni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 17:33