ZAVRŠNA RIJEČ

SEZONA ZA ZABORAV Ivica Kostelić: 'Bilo je teško, slabo... Izgubio sam dosta pozicija'

'Bez obzira na sve, ipak sam uspio ostvariti neke dobre rezultate i s optimizmom gledam prema naprijed'
 Srđan Vrančić/CROPIX

Nedjelja je bila veliki austrijski dan u Lenzerheideu, ali u posljednjoj utrci sezone napokon je i Ivica Kostelić dočekao pravi rezultat. Posljednji slalom sezone završio je na 10. mjestu, njegov tek drugi Top 10 rezultat ove sezone. Četvrti je bio još tamo sredinom studenoga u Leviju.

Dugo je bilo čekanje, jako dugo...

- Zadovoljan sam, svaki Top 10 u ovakvoj sezoni je dobrodošao. Spojio sam dva solidna "laufa" i drago mi je što se pri kraju sezone moja slalomska forma malo poboljšala.

Razlog poboljšanja leži u...

- Doista smo prionuli slalomskom treningu posljednja dva tjedna i osjećao sam se bolje nego prije. Bilo mi je jako važno da zadržim prvu jakosnu skupinu u slalomu.

Odnosno, mogućnost starta među prvih 15 u slalomu, što je i napravio. To je dio ovosezonske priče, koji je na kraju ispao dobar, ostalo...

- Sezona je bila teška, slaba... Ponešto smo naučili, ali na žalost izgubili smo dosta pozicija, za koje ćemo se morati boriti iduće sezone, u veleslalomu i super G-u. Srećom, uspio sam očuvati tu najbolju slalomsku grupu.

Samo jedan dio sezone će mu izmamiti veliki osmijeh na lice.

- Najsvjetlija točka su Olimpijske igre i srebrna medalja u superkombinaciji. Po njoj ću ponajviše pamtiti sezonu. Olimpijska medalja je kao svjetlo koje obasjava prilično mračnu sezonu što se tiče rezultata.

Pogled prema naprijed? Precizne planove Kostelići još nisu napravili. Naravno da nastavljaju, logično je očekivati da će selektivnije pristupati utrkama nego prijašnjih sezona, odnosno, da će biti preskakanja nekih brzih utrka prvenstveno, ali ne i svih. Što je isto tako logično, Ivica računa da još ima i te kako što reći u superkombinaciji, a za to mu trebaju spustovi.

Desno koljeno bilo je i ostaje glavna briga, njemu će se posvetiti maksimalna pažnja.

- Teba čuvati koljeno koliko možemo. Sigurno je da je koljeno imalo dosta udjela u lošim rezultatima, analize pokazuju da u vožnji štedim to koljeno koje je oštećeno, a imam dosta problema ako je staza u lošem stanju, koljeno tada teško izdržava. No, bez obzira na sve, ipak sam uspio ostvariti neke dobre rezultate i s optimizmom gledam prema naprijed. Posvetit ćemo se maksimalno pojačavanju te desne noge, koja je atrofirala zbog štednje koljena i nadam se da će s posebnim vježbanjem i tretmanom ona ojačati i podržati ovo oštećeno koljeno.

S iznimkom kratkog razdoblja u Sočiju, veći dio sezone nije se u njemu moglo vidjeti ni optimizma, ni veselja. Iz Lenzerheidea je, barem tako izgleda, ipak otišao neki drugi Ivica. Mnogo vedriji...

- Veselim se proljetnom treningu, veselim se testu drugih materijala da vidimo možemo li i što iz toga dobiti i to je to.

S novim skijama u novu sezonu? Možda, testovi su na redu nakon Otvorenog prvenstva Hrvatske koje se ovaj tjedan održava u Innerkremsu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 21:31