EKSKLUZIVNO

SEBASTIAN VETTEL U ZAGREBU! Četverostruki svjetski prvak u Formuli 1 stigao u Hrvatsku na privatni tulum, pjevala Severina

27-godišnji Nijemac četverostruki je svjetski prvak u Formuli 1 te ujedno i najmlađi višestruki prvak u prestižnom visokooktanskom sportu
 Ivan Lacković/Cropix

U srijedu navečer u Zagrebu se pojavio Sebastian Vettel. Četverostruki svjetski prvak u Hrvatsku je navratio u sklopu promotivne kampanje glavnog Ferrarijeva sponzora Philip Morrisa, koji je u Hypo Centru organizirao zabavu za poslovne suradnike.

Njemački je as pod velom tajnosti privatnim avionom, nešto prije 19 sati, sletio u Zračnu luku Pleso. U ležernom izdanju, Ferrarijevoj jakni i trapericama, nasmiješio se fotoreporterima te praćen tjelohraniteljima sjeo u crni Grand Cherokee, koji ga je prebacio do Slavonske avenije.

Philip Morris je na gala večeru pozvao predstavnike distributera svojih proizvoda u Hrvatskoj te još neke odabrane goste. Za glazbeni dio na ekskluzivnom događaju bila je angažirana Severina. Vettel je kratko pozdravio prisutne i prokomentirao skori početak sezone u Australiji.

- Žao mi je što se neću utrkivati protiv Fernanda Alonsa - prenosi gp1.hr.

Nakon razočaravajuće sezone u Red Bullu, koji prošle godine nije uspio ugroziti dominaciju Mercedesa, Vettel je u studenome potpisao ugovor s Ferrarijem. Iako F1 momčadi nemaju običaj javno objavljivati detalje ugovora s vozačima, u javnost se probila informacija kako će 27-godišnjak iz Heppenheima zarađivati više od 60 milijuna eura po sezoni. S garantiranih gotovo 200 milijuna eura do kraja 2017. godine, Vettel je postao najplaćeniji vozač u povijesti Formule 1 te jedan od najbogatijih sportaša današnjice.

Da je prelazak u Ferrari bio pogodak i u sportskom smislu, nagovijestila su prva predsezonska testiranja u Jerezu, gdje je Vettel u četiri dana ostvario najbolje vrijeme. Prošlog tjedna u Barceloni su od njega bili brži bolidi Mercedesa i Williamsa, ali najmlađi višestruki F1 prvak ističe kako su “probe u Španjolskoj potvrdile da je Ferrari smanjio zaostatak za najboljim momčadima”.

Ferrarijeva suradnja s Philip Morrisom traje od 1996. godine. Iz uprave te tvrtke nedavno je izabran i novi čelnik F1 diva Maurizio Arrivabene, koji je na toj funkciji zamijenio Marca Mattiaccija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 10:15