ČERVAR ODLUČIO

S konačnog popisa za EP otpali Božić, Miljak i Musa

Hrvatski su rukometaši otputovali u Austriju na pripremni Interwetten turnir u Wiener Neustadtu
 Ranko Šuvar / Cropix

ZAGREB - Mađarska, Austrija i Poljska tamo će im odigrati ulogu Norveške, Ukrajine i Rusije koji su Červarovoj momčadi suparnici u A skupini na Europskom prvenstvu koje starta 19. siječnja. Izbornik Lino Červar definirao je konačni popis putnika za Euro te je zadnji ‘višak’ pronašao u vrataru Vladimiru Božiću, pivotu Željku Musi i vanjskom igraču Duji Miljku.

- Nažalost, netko je morao otpasti. Razgovarao sam s dečkima, oni su jako razočarani što ne idu na Euro. Neka ih utješi to što na njih trojicu ozbiljno računamo u nekim budućim akcijama. Uostalom, oni još uvijek mogu igrati u Austriji u slučaju nekih ozljeda, kratko je pojasnio Červar.

Izbornik je naglasio da će tri utakmice u Wiener Neustadtu biti odlična provjera za Euro, no dodao je da u igri na turniru neće otkriti sve svoje adute:

- Dorađivat ćemo neke finese koje smo vježbali u Makarskoj, no malo ćemo se i skrivati. Danas svatko svakog snima tako da neke tajne moramo sačuvati za Euro. Sam rezultat na turniru nije toliko važan, zaključio je Červar.

Informiran o odličnoj igri Norvežana koji su osvojili turnir u Švedskoj, Červar je ipak optimist:

- Odlični su, no to smo i prije znali. Moramo igrati jako dobro kako bismo pobjedom otvorili prvenstvo. To je vrlo važna utakmica o kojoj dosta toga ovisi.

Puno toga ovisi i o reakciji mladih igrača - mnogima od njih bit će to prvo veliko natjecanje. Vanjska je linija u svakom pogledu moćna, slična je situacija na desnom krilu. Na crti će Vori opet ginuti, no ne treba sumnjati u kvalitetu mladog Marića. Potvrđeni Štrlek na lijevom krilu imat će pomoć ‘novog Hrvatina’ - Vedrana Mataiju. Alilović je jedini iskusni vratar pa je malo iznenađenje ispadanje Božića koji duže vrijeme odlično brani u Španjolskoj.

Konačni popis 18 putnika za Euro

Vratari: Alilović, Čarapina i Šego

Lijeva krila: Štrlek, Mataija

Desna krila: Čupić, Zrnić

Pivoti: Vori, Marić

Vanjski igrači: Lacković, Balić, Buntić, T. Valčić, Vuković, Bičanić, Duvnjak, Gojun i Kopljar

Raspored turnira u Wiener Neustadtu

Četvrtak 7. siječnja

Hrvatska - Mađarska, 18.15

Petak 8. siječnja

Hrvatska - Austrija, 20.20

Subota 9. siječnja

Hrvatska - Poljska, 18.15

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 09:19