KORAK DO SENZACIJE

RUKOMETNI TOTTI Horvat: ‘Vujović je donio sportski bezobrazluk, svakog možemo pobijediti!'

Horvat je prvi strijelac momčadi na oba ‘fronta’ te jedan od najstarijih igrača u momčadi
 Cropix

Kapetan PPD-a Zagreb Zlatko Horvat je ‘kamen temeljac’ mlade momčadi koja je procvala ove sezone pod vodstvom Veselina Vujovića. Nakon odlaska trenera Borisa Dvoršeka, momčad je nakratko vodio naš proslavljeni Zlatko Saračević, a zatim je ‘Vuja’ nastavio graditi ‘put’ koji je mladu zagrebačku momčad odveo na prag četvrfinala Lige prvaka, naravno i na Final Four regionalne SEHA lige.

Kao već godinama, Horvat je prvi strijelac momčadi na oba ‘fronta’, jedan od najstarijih igrača te Vujovićev adut za nastavak sezone. ‘Zlajo’ je, kao i klupska uprava, prezadovoljan učinjenim do sada:

Fajterski pristup

- Napravili smo dobar posao i u SEHA-i i u Ligi prvaka. Pobijedili smo u Ligi prvaka sve doma, imamo priliku za četvrtfinale. Šteta je samo što smo protiv Koldinga imali i veću razliku, ali je nismo zadržali. Bez obzira što se dogodi u Brřndbyju na uzvratu, bili smo super. Najjepše je što je to i publika prepoznala i imamo najbolju posjećenost u Ligi prvaka u Europi. To je najveći dobitak.

Nakon Danske i uzvrata s Koldingom slijedi završnica SEHA lige u Mađarskoj:

- Prvi nam je cilj pobijediti Tatran Prešov u tom minifinalu i ući u završnicu. Tatran je, uz Veszprem, jedina momčad koja nas je ove sezone dvaput pobijedila (21-25 i 23-24, nap.p.) i idemo im to vratiti. Poslije što bude, nećemo ni Veszpremu, koji je domaćin, bez borbe priznati da su jači.

Iako je Horvat uvijek bio borac, istaknuo je da je trener Veselin Vujović prilično zaslužan za fajterski ‘stav’ cijele momčadi:

- On je veliki stručnjak, no najviše je zaslužan što je u mlađe igrače ulio samopouzdanje. Napunio ih je vjerom da su kadri pobijediti svakog, donio neki sportski bezobrazluk, koji donosi rezultate. Vjerovali su to i ostali treneri i prenosili igračima, ali Vujović to savršeno radi. Zapravo je veliki gušt raditi s tim čovjekom i to mladima pomaže da budu bolji.

Produljenje ugovora

Horvat je i ove sezone najbolji klupski strijelac i ponajbolji igrač s konstantom u dobrim igrama. No, on je i rukometni Francesco Totti, vjeran samo jednom klubu otkad je počeo karijeru.

- Istina je, Totti je najbolja ‘paralela’ - rekao je uz osmijeh...

- Možda jednog dana ipak zaigram negdje ‘vani’, no pitanje je kada i hoću li uopće. Već sada smo počeli razgovore o novom produljenju ugovora...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 20:54