JAMAJČANSKA MUNJA

Puma učinila Bolta najplaćenijim atletičarom u povijesti

 AP

Njemački proizvođač sportske opreme Puma i najbrži čovjek današnjice, Jamajčanin Usain Bolt (24), potpisali su produljenje suradnje do 2013. godine.

Taj će ugovor aktualnog svjetskog prvaka, olimpijskog pobjednika i svjetskog rekordera na 100, 200 i 4x100 metara, prema riječima predsjednika i izvršnog direktora Pume Jochena Zeitza, “učiniti najplaćenijim atletičarom u povijesti”.

- Bolt je atletska ikona i globalna sportska zvijezda i sada je naplatio takav status – komentirao je Zeitz, ne otkrivši pritom točne financijske datalje novopotpisanog sponzorskog ugovora.

- Bolt nije samo atletičar koji promovira proizvode, već je on atletičar koji i prelazi granice svog sporta i promovira ih u svoj životni stil. On je rođeni pobjednik, njegov osebujni karakter i fenomanalna fizička snaga jedinstvena su kombinacija – dodao je Pumin predsjednik.

Svoj je komentar dao i jamajčanski sprinter:

- Puma je bila uz mene od mojih početaka, još i prije nego li sam znao za što sam sve sposoban. Vidjeli su u meni potencijal i iskoristili priliku. Podupirali su me od početka i kada stvari za mene nisu bile najbajnije, kada sam bio često ozlijeđen. Bili smo partneri u pravom smislu te riječi od samog početka i stoga mi je bila laka odluka ponovo potpisati ugovor. Oni svoj posao shvaćaju jako ozbiljno, ali također se znaju zabavljati i biti spontani. Mislim da zajedno unosimo puno karaktera u ovaj sport – rekao je Bolt.

Puma je također sponzor Jamajčanskog olimpijskog odbora i Jamajčanskog amaterskog atletskog saveza, a s Boltom surađuje otkako je on imao 16 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:31