BOKS

Počinje svjetska boksačka liga: Hrgović i Sep u lovu na Rio

Za Filipa i Hrvoja ova je sezona WSB-a utoliko važnija što pruža mogućnost plasmana u Rio de Janeiro
 Nenad Dugi / CROPIX

Pohod dvojice najboljih hrvatskih boksača Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa prema naslovu pobjednika Svjetske boksačke serije (WSB) i to je još važnije, prema Olimpijskim igrama 2016. počinje u petak navečer u gradu Lubinu na jugozapadu Poljske. Hrvatski će šampioni i u petoj sezoni WSB-a nastupati za kazahstanske Astana Arlanse, a prvi suparnici bit će im poljski Rafako Hussarsi.

Za Filipa i Hrvoja ova je sezona WSB-a utoliko važnija što pruža mogućnost plasmana u Rio de Janeiro. Naime, najbolji boksači u svih 10 kategorija izborit će nastup na Olimpijskim igrama već u travnju, po završetku ligaškog dijela natjecanja, a u sedam kategorija isto vrijedi i za drugoplasirane boksače na pojedinačnim ljestvicama. WSB pobjede zato su vrijednije i važnije no ikad prije.

- Raduje nas što uskoro krećemo u akciju. Ritam će biti žestok, boksat će se svaka dva tjedna, putovat ćemo po Europi, Aziji i Južnoj Americi, ali siguran sam da će Hrgović i Sep pokazati odlične nastupe ove sezone – rekao je Filipov i Hrvojev trener Leonard Pijetraj.

Astana Arlansi, baš kao i većina od ostalih 15 WSB franšiza, riješili su se stranih boksača i trenera kako bi domaćim sportašima maksimalno olakšali plasman na Olimpijske igre, ali hrvatski trojac dobio je nove ugovore i novo povjerenje kazahstanskih poslodavaca.

- Bilo bi lijepo pobjedom probiti led nakon četveromjesečne pauze, ali svjestan sam da moj suparnik neće pasti sam. Morat ću dobro potruditi da uspješno zakoračim u petu sezonu WSB-a – rekao je superteškaš Hrgović, koji je u prošle četiri godine za Astanu i Paris United skupio 23 (19-4) nastupa u Svjetskoj boksačkoj seriji.

WSB završava početkom lipnja, ali boksačka akcija neće zamrijeti tijekom cijele ove godine. Već 12. lipnja u azerbajdžanskoj prijestolnici Bakuu održat će se premijerne Europske igre na kojima će nastupiti sedam hrvatskih reprezentativaca. U kolovozu će Sofija ugostiti Europsko prvenstvo, a u listopadu će se u glavnom gradu Katara Dohi održati Svjetsko boksačko prvenstvo, također kvalifikacijsko za Olimpijske igre.

- Potpuno sam koncentriran na prvog suparnika i ne zamaram se zasad ostalim iskušenjima koje nosi ova godina. U Lubinu me čeka težak meč protiv najboljeg poljskog poluteškaša Mateusza Tryca koji je na posljednjem Europskom prvenstvu stigao do četvrtfinala. Volim boksati u gostima, jer to nosi dodatni pritisak. A što je pritisak veći, ja sam opušteniji – kaže Hrvoje Sep (16-7 dosad u WSB-u) uoči dvoboja u Lubinu u petak u 20:30.

Svi mečevi WSB-a mogu su besplatno pratiti u live streamingu na http://www.aibaboxingtv.com ili u izravnom TV prijenosu na Fight Channelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 20:51