NFL

Peyton Manning po peti puta izabran za MVP-a sezone

Teško je reći da je ova nagrada bila išta osim sigurne oklade, imajući na umu nestvarno dobru sezonu koju je popularni "Sheriff" odigrao protekle godine sa Broncosima

Peti puta u svojoj sjajnoj NFL karijeri Peyton Manning izabran je za najkorisnijeg igrača sezone u izboru Associated Pressa. Time je Manning još više učvrstio svoju dominaciju kad je u pitanju ova nagrada jer njegovi prvi pratitelji Jim Brown, Johnny Unitas i Brett Favre imaju svaki "tek" po tri MVP nagrade.

Teško je reći da je ova nagrada bila išta osim sigurne oklade, imajući na umu nestvarno dobru sezonu koju je popularni "Sheriff" odigrao protekle godine sa Denver Broncosima. Istaknut ćemo samo neke od NFL rekorda koje je Manning srušio na svom putu do pete MVP titule i predstojećeg Super Bowla.

Prvo, quarterback Broncosa je 2013. dodao za čak 55 touchdowna, prestigavši time prijašnji rekord za pet touchdown dodavanja. Pritom je Manning dodao za ukupno 5477 jardi, što je također novi NFL rekord. O, i njegovi Broncosi su postali prva ekipa koja je u jednoj sezoni postigla više od 600 poena (606). Stoga je još manje iznenađenje da je Manning proglašen i ofenzivnim igračem godine - čovjek je naprosto odigrao sezonu iz snova.

Ukratko, da smo mi na mjestu Coltsa koji su se prije dvije godine tako olako odrekli možda najvećeg quaterbacka svih vremena, sada bi se pitali je li Andrew Luck koji je izabran na draftu upravo da zamijeni Peytona zaista bio toga vrijedan. S druge strane, nije bilo previše onih koji su Manningu davali velike šanse za povratak nakon što je cijelu sezonu 2011. godine propustio zbog ozbiljne ozljede. Međutim, Šerif je svima dokazao da ga se ne smije otpisati samo tako - ostaje nam vidjeti hoće li ga ta upornost večeras dovesti do drugog Super Bowla u karijeri i cementiranja svojeg statusa kao "najboljeg ikad".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 16:25