NIJEMCI MORAJU DALJE

Ogorčeni Gobac: EHF diktira tko će na Final Four!

Zoran Gobac smatra da EHF diktira i unaprijed određuje koji će se klubovi plasirati na Final Four Lige prvaka u Kölnu
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Nakon poraza protiv europskog prvaka Ciudad Reala, CO Zagreb u nedjelju u zagrebačkoj Areni dočekuje drugog rukometnog velikana - njemački Hamburg s našim Lackovićem, Vorijem i Duvnjakom. Pobjeda nije imperativ, Zagreb će najvjerojatnije, bez obzira na ishod, biti treći u skupini C.

No, redoslijed u skupini gdje treće mjesto donosi teži ždrijeb za osminu finala Lige prvaka iskrojio je EHF koji favorizira velike klubove. To smatra Zoran Gobac koji će dan nakon utakmice, na sastanku 16 klubova koji će proći u sljedeću fazu natjecanja, uložiti službeni prosvjed.

- EHF određuje tko će se plasirati na Final Four. I Ciudad Real je igrao za Hamburg, a ne za sebe. Da se slučano ne dogodi da u završnici u Kölnu ne bude nijedan njemački klub, što je također moguće. Suce su na našim utakmicama delegirali povlašteni klubovi. Nažalost, u EHF-u marketing vodi politiku - ustvrdio je Gobac.

Prvi čovjek CO Zagreba uvjeren je u tu svojevrsnu urotu.

- To nije dobro za rukomet i EHF će bankrotirati. Puno je bolje pod okriljem međunarodne federacije IHF-a, gdje i reprezentacija ima bolji tretman, nego u natjecanjima pod ingerencijom europske federacije - zaključio je Gobac.

Na sreću, ima i odličnih vijesti. Arena je ponovno rasprodana, ulaznica više nema, poručio je klupski tehnički tajnik Ante Ančić. Vorija, Laca i Duleta očekuje osmi igrač - Zagrebovih 16.000 navijača.

- Gummersbach je u Bundesligi dobio Hamburg i oni će zato biti ‘napaljeni’. Nisu nam Vuković i Zrnić napravili uslugu. To nije dobro za nas jer se takvom klubu teško može dogoditi da odigra dvije sramotno loše utakmice jednu za drugom - najavio je trener Senjanin Maglajlija.

No, Magi je uvjeren da se Hamburg može pobijediti.

- U Areni idemo na pobjedu protiv svakog suparnika.

Dosad u Areni 55.000 gledatelja

Prava je šteta što se u rukometnoj Ligi prvaka ne igra sličan sustav natjecanja kao u slučaju košarke i Cibone koja teoretski u Euroligi u sezoni može igrati 11 domaćih utakmica (pod uvjetom da klub izbori Final Four). CO Zagreb u skupini ima samo pet domaćih utakmica, teoretski može igrati još samo jednu u osmini finala i jednu u četvrtfinalu.

Nakon rasprodane Arene za Hamburg, CO Zagreb je pet utakmica zaključio s ukupno 55.000 gledatelja. Bez obzira na suparnike, Arena će biti rasprodana i u dvije potencijalne utakmice u nokaut fazi natjecanja. Još 32.000 gledatelja. Da je barem više jakih utakmica.

CO Zagreb - Alingsas 9000 gledatelja

CO Zagreb - Kopenhagen 7000 gledatelja

CO Zagreb - Fyllingen 7000 gledatelja

CO Zagreb - Ciudad Real 16.000 gledatelja

CO Zagreb - Hamburg 16.000 gledatelja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 08:44