RADOVI KASNE

Održavanje Velike nagrade Koreje pod upitnikom

Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel of Germany crosses the finish line to win the Malaysian Formula One Grand Prix in Sepang, Malaysia, Sunday, April 4, 2010. (AP Photo/Lee Jin-man)
 AP

Iako je bilo predviđeno da se ove sezone u Svjetskom prvenstvu Formule 1 održi 19 utrka, lako bi se moglo dogoditi da jedno natjecanje ispadne iz kalendara.

Naime, kako saznaje magazin Focus, utrka u Južnoj Koreji, koja je ove sezone prvi put u povijesti trebala biti domaćin Formuli 1, u velikim je problemima.

Radovi na stazi kasne i sve je vjerojatnije da neće biti dovršeni do 24. listopada kada bi se trebala održati utrka. Zbog toga je šef natjecanja Formule 1 Bernie Ecclestone nakon prošlotjedne Velike nagrade Malezije hitno otputovao u Južnu Koreju kako bi se na licu mjesta uvjerio kakvo je stanje sa stazom.

Focus piše da će 79-godišnji Britanac sljedećih dana odlučiti hoće li utrka u Yeongamu biti otkazana. Ako se to dogodi, SP će ove godine sadržavati 18 utrka, budući da eventualna zamjena za Koreju nije u planu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 21:45