UTRKE U KRANJSKOJ GORI

Odmorni Kostelić bez pritiska napada Podkoren

Produljeni tehnički vikend u Kranjskoj Gori posljednja je prilika za Kostelića da napadne vodeći trojac u ukupnom redoslijedu
 Drago Sopta/CROPIX

ZAGREB - Najbolji hrvatski skijaš morao bi obaviti jako dobar posao u Sloveniji da ima šansu za približavanje Raichu, Janki ili Cucheu. Možda i najveća prednost koju Ivica ima uoči utrka na stazi Podkoren je opuštenost. U sezoni ispresjecanoj ozljedama borba za vrh Svjetskog kupa nije imperativ. Međutim, Ivičini rezultati i disperziranost bodova na veći broj skijaša dali su mu nadu.

Kranjska Gora posljednja je stanica SK uoči Olimpijskih igara. S obzirom da je nakon Vancouvera kraj sezone jako blizu, jasno je da su za Kostelićeve aspiracije na top 3 u ukupnom redoslijedu naredna tri dana “biti ili ne biti”.

Slalom u Schladmingu pokazao je da su mu naporni vikendi u Wengenu i Kitzbühelu uzeli danak u snazi. Stoga su dva dana bez skijanja sigurno napunila Kostelićeve baterije. Ivičina veleslalomska forma velika je nepoznanica u ovom trenutku. Jedinu utrku sezone odvozio je u Söldenu i završio 12. U Kranjskoj Gori će se nadati reprizi nastupa iz Adelbodena kada je magla poništila njegovo treće vrijeme nepotpune prve vožnje.

Ivica četvrti skijaš po zaradama ove sezone

Sukladno plasmanu u Svjetskom kupu Kostelić je i po zaradama od nagrada na utrkama četvrti skijaš svijeta. Na ovosezonskim je nastupima zaradio 100.086 eura. Ispred njega je isti trojac kao i u SK, ali s malo ispremiješanim redoslijedom. Prvi je Cuche (192.733) kojeg je obogatilo dvostruko slavlje u Kitzbühelu, drugi Janka (157.324), a treći Raich (125.550). Zanimljivo je da je najbolja skijašica svijeta Lindsey Vonn (221.300) zaradila više od Cuchea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 08:44