BEZ MUKE

NOVI USPJEH HRVATSKOG VESLANJA U nedjelju se love medalje

 Marko Todorov / CROPIX

Hrvatski veslači Valent i Martin Sinković izborili su mjesto u nedjeljnom finalu dvojaca na pariće, a Luka Radonić u lakim samcima, na prvom ovogodišnjem natjecanju Svjetskog kupa u Vareseu, dok se Damir Martin kao prvi u svojoj skupini samaca plasirao u subotnje polufinale.

U konkurenciji 11 posada najbolji svjetski veslači u dvojcu na pariće su bez puno muke slavili u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 6:11.560 minuta, što je gotovo 12 sekundi slabiji rezultat od njihovog rekordnog vremena sa SP-a 2014. godine. Finalna utrka dvojaca na pariće na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 10.15 sati.

Mjesto u nedjeljnom finalu (9.35 sati) pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini u konkurenciji lakih samaca izborio je i Luka Radonić koji je ostvario vrijeme 7:04.629 minuta, a jedini brži od njega u drugoj kvalifikacijskoj skupini bio je Slovenac Rajko Hrvat.

Damir Martin je također slavio u svojoj kvalifikacijskoj skupini, u vremenu 7:00.800 minuta te time izborio mjesto u subotnjem polufinalu (14.10 sati). Bude li na svojoj uobičajenoj razini, za očekivati je da će se najbolji hrvatski samac boriti i za odličja u nedjeljnom finalu (10.25 sati).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:33