HAMILTON VS NICO, DIO II

NOVA SEZONA FORMULE 1 Prvak će se opet tražiti samo između Mercedesovih vozača

Tri i pol mjeseca od utrke u Abu Dhabiju pokazalo se prekratkim da ostatak karavane dostigne Mercedes

Bez drastično promijenjenog odnosa snaga među momčadima, ali s novim licima u Ferrariju ( Vettel) i McLarenu ( Alonso), sutra u 6 sati ujutro po hrvatskom vremenu u Melbourneu počinje 66. sezona Formule 1.

Premda su testovi u Španjolskoj naznačili da će borba između ostalih momčadi (Red Bull, Williams, Ferrari) biti izjednačenija nego lani, radni je naslov prvenstva - Hamilton vs. Rosberg, dio drugi. Tri i pol mjeseca, koliko je prošlo od utrke u Abu Dhabiju, pokazalo se prekratkim da ostatak karavane dostigne Mercedes. Štoviše, mnogi stručnjaci predviđaju da će „srebrne strijele“ biti još dominantnije.

Najbrža vremena

Hamilton i Rosberg odradili su najviše krugova na testiranjima i ostvarili najbrža vremena. U Melbourneu su uvjerljivo odnijeli i prve treninge. Preostaje pitanje hoće li Nijemac pronaći impuls i brzinu koji su mu nedostajali u drugoj polovici 2014., kada je Hamilton dobivao međusobne okršaje.

- Prošlogodišnje iskustvo motivira me da budem bolji. Moj je san biti svjetski prvak i vrlo vjerojatno ću dobiti još jednu priliku da ga ispunim - kaže 29-godišnji Nico.

Hamilton je svjestan da navijači žele napetiju sezonu.

Dosadno prvenstvo

- Znam da bih se ja dosađivao kada bi prvenstvo bilo odlučeno u kolovozu. Što se tiče pritiska, isti je kao i uvijek. Nisam ušao u sezonu sa stavom: 'OK, ja sam svjetski prvak', nego razmišljajući: 'Bože, sada opet sve ispočetka…'

Dojučerašnji vladar oktanskog cirkusa Sebastian Vettel oprostio se od Red Bulla i prešao u Ferrari, koji bi trebao biti kompetitivniji nego lani. Za utemeljenu ocjenu njegova učinka trebat će pričekati više od jedne sezone, jer Scuderia je promijenila vodstvo i tek ulazi u novu eru.

U Australiji neće biti Fernanda Alonsa, čija je epizoda s McLarenom otvorena neslavno. Odjeci nesreće iz Barcelone se stišavaju, ali još ne znamo pravi razlog izlijetanja u zid. Alonsa će na prvoj utrci zamijeniti Kevin Magnussen.

Pažnju treba obratiti na 17-godišnjeg Maxa Verstappena, najmlađeg vozača u povijesti Formule 1, od kojega se u budućnosti očekuju velike stvari. Partner u Toro Rossu bit će mu samo tri godine stariji Carlos Sainz Jr., sin bivšeg svjetskog prvaka u reliju. U kalendar se nakon 23 godine vraća Meksiko, a još uvijek nije poznato gdje će se (i hoće li se) voziti VN Njemačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 00:27