NOVO LICE

Nesta Carter stigao u društvo Powella, Bolta i Gaya

I dok je Powell bio navijač u Las Vegasu, svjetski rekorder na 100 i 200 metara Usain Bolt je u Londonu promovirao svoju biografiju "9.58"
Jamaica's Nesta Carter celebrates after winning the Men's 100m at the Rieti Grand Prix, Italy, Sunday, Aug 29, 2010. Jamaican sprinter Nesta Carter has run 9.78 seconds in the 100 meters at the Rieti Grand Prix, tying American Tyson Gay for the fastest time this year. Helped by a tail wind of +0.9, Carter used a strong finishing kick to lead an extremely fast field Sunday, with seven of the eight entrants clocking 10 seconds flat or under. (AP Photo/Pier Paolo Cito)
 AP

ZAGREB - Dvije tisuće i deseta svijetu sprinta nije bila najsretnija godina. Umjesto po velikim obračunima trolista najbržih ljudi svijeta u Dijamantnoj ligi, od kojih nije bilo aposolutno ništa, jedino po čemu ćemo pamtiti ovu “praznu” sezonu je po prvom porazu Bolta nakon dvije godine te proširenju tog društva na poker asove. Usain Bolt, Tyson Gay i Asafa Powell dobili su pridruženog člana u liku i djelu Neste Cartera. Jamajčanin iz područja banana (rođen u Banana Groundu) punopravno će članstvo dobiti tek ako pokaže da ovogodišnji napredak od 13 stotinki i spuštanje u regiju 9.7 nije bilo slučajno te ako to ponovi na najvećem sljedećem natjecanju, a to je Svjetsko prvenstvo u Republici Koreji 2011. godine.

Prošli tjedan ste zbog gostovanja na fantastičnom zagrebačkom Hanžeku i blistavom splitskom Kupu kontinentata doznali o čemu razmišlja američki rekorder na 100 metara Tyson Gay, a u ovoj priči pozabavit ćemo se Jamajčanima koje su ozljede natjerale na prijevremenu mirovinu - Usainom Boltom i Asafom Powellom. Obojica su se ovih dana oglasila putem dnevnika koje s vremena na vrijeme napišu za internetsku stranicu IAAF-a.

Ozljeda zaustavila Powella

Obojica se oporavljaju od ozljeda i očekuju da će spremni dočekati početak listopada kada nabrušeni kreću u pripreme za novu sezonu s velikim globalnim natjecanjem.

- Moj glavni cilj je postati svjetski prvak - hrabro je najavio Powell i nastavio:

- Bio sam jako razočaran što sam zbog ozljede morao prekinuti sezonu i nisam je uspio završiti na način na koji sam krenuo u nju, zdravo i pobjednički. Dvije utrke koje sam izgubio od Usaina i Tysona mogle su drugačije završiti samo da su me ozljede ostavile na miru. Zbog toga ih i ne smatram svojim porazima jer nisam mogao trčati na način na koji sam želio.

Hobi su mu nabrijani auti

Vrijeme rehabilitacije Powell je posvetio svom omiljenom hobiju, nabrijavanju automobila kako bi bili što brži i uređivanjem nove kuće u Kingstonu u koju će se uskoro useliti.

- Tulumarenja nije bilo jer moja leđa i dalje nisu u najboljem stanju.

Ipak, nije cijelo vrijeme proveo na otoku. Izborio se za izlet u Las Vegas.

- Otišao sam na izbor za Miss Universe jer je moja zaručnica Yendi (Phillips, nap. a.) sudjelovala u njemu. Odletio sam u Vegas i gledao kako je očarala publiku staturom, šarmom i gracioznošću. Bila je izvanredna i došla na korak do krunidbe. U svakom slučaju, i prva pratilja je značajan doseg.

I dok je Powell bio navijač u Las Vegasu, svjetski rekorder na 100 i 200 metara Usain Bolt je u Londonu promovirao svoju biografiju “9.58”.

- Ako vas zanima o čemu se radi u ovoj knjizi, dat ću vam kratki sinopsis - 9.58 je storija o Usainu Boltu ispričana njegovim riječima i ilustrirana s desecima posebno naručenih fotografija. O mršavom dječarcu iz župe Trelawny, gdje su žetve najboljeg slatkog krumpira na svijetu. O odrastanju igrajući kriket i nogomet pod jarkim jamajčanskim suncem i otkrivanju da može trčati brzo, vrlo brzo. O obitelji, prijateljima i opuštenoj jamajčanskoj kulturi. O svinjetini s okruglicama kod tetke Lillian i tatinu dućanu u usnulom selu Sherwood Content. O onome što ga gura kroz život, gdje pronalazi motivaciju i što ga insprira. O usponima i padovima, posvećenosti i žrtvi potrebnoj za uspinjanje na vrh. O brzoj prehrani, tulumarenju, plesnoj glazbi, brzim automobilima i onoj pozi munje. O isijavanju najvećeg osmijeha u svijetu sporta. Ukratko, to vam je priča o najbržem čovjeku na planetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:31